Villmann i farta

15. februar 2009 18:44 av Wenche Wærner 

Stuntreporteren Alex Rosén har laget nye portrettintervjuer av nordmenn med uvanlige karrierer i utlandet. Da serien ble lansert i år 2000 møtte Alex blant annet prinsessegemal Erling Lorentzen og pornostjernen Sasha Gabor. Nå har Alex vært på tur igjen!

alex1231

Alex Rosén er aktuell med nye episoder av "Folk i farta!" Foto: Øivin Heiser Utne


Du har oppsøkt en narkotikaminister i Venezuela, en partyfikser i Los Angeles og en nordmann som ble født til havs. Identifiserer du deg med intervjuobjektene dine?

- Nei, ikke egentlig. De har valgt helt spesielle karrierer, og de gjør det jo ikke nødvendigvis så veldig bra. De er villmenn! Ja, også har jeg møtt en kvinne og; Louise Khan. Hun er rockejøde i Israel! Hahaha.

Du portretterer mennesker som har søkt lykken utenfor Norge. Synes du Norge blir litt trangt noen ganger?

- Neida, det er godt å være i Norge. Folk er så snille og greie. Alle passer på hverandre. I utlandet så passer man ikke på hverandre på den måten. De passer på barna. Men i Norge passer alle på at andre følger lover og regler. Også passer jo alle på klimaet, da! Det gjør de heller ikke i utlandet.

Vi husker deg jo godt fra politirollen, hvor det så ut som at du trivdes godt. Er du egentlig politi eller røver?

- Jeg er definitivt mer skurk enn jeg er politi, men jeg synes det er fint at det finnes lover og regler. For eksempel er det bra at vi har lover som gir oss pressefrihet.

Du sier “Business is pleasure”, men er jobb et gode eller et nødvendig onde?

- Hvis folk er blide, så kjenner jeg alle kodene. Men alle mine intervjuobjekter er sure og sinte. Jo surere, jo bedre! Hahaha. Da blir det mer utfordrende.

Hvilken sammenheng ser du mellom livsglede og dødsforakt?

- Det er deilig å vite at man lever og det kjenner jeg når pumpa slår.

Når er du redd? Er du redd for å dø?

- Jeg blir redd når jeg er glad i noen! Men, nei, jeg er ikke redd for å dø. Jeg har blitt mer hypokonder etter at jeg fikk barn. Ikke på egne vegne, men på barnas vegne. Jeg blir redd når barna mine er syke.

Når du lekte i barndommen, var du cowboy eller indianer? Er du Bush eller Obama?

- Jeg var alltid indianer, hahaha. Og jeg er definitivt Obama!

Når NRK skulle finne Fredrik Skavlans etterfølger var du en av folkets favoritter – langt foran Tande P., Dan Børge Akerø og Per Sundnes. Men noen mente at du ikke appellerte til den eldre garden. Hvilket forhold har du til gamle?

- Det er kult da, men jeg må nok slutte å være så barnslig før jeg kan ta en sånn jobb!
Gamle damer kommer bort til meg på gata og drar meg i øret og sier: skjerp deg. De vil gjerne oppdra meg. Hahaha.

Er det noe du gjøre før du dør?

- Reise med båt tvers over det sydamerikanske kontinentet, fra Peru og gjennom Amazonas. Det er mulig at jeg må bære båten et stykke, men den turen bare må jeg ta!

Comments

En kommentar to “Villmann i farta”
  1. Veldig bra miniportett! Likte godt spørsmålene, du fikk noen morsomme svar fra han!