Kaizers Orchestra til Norwegian Wood

4. februar 2012 16:39 av Maren Lie 

Etter mye oppmerksomhet og omtale rundt Spellemannskandalen, ble det tirsdag formiddag offisielt at Rogalandsrockerne skal innta scenen på Frognerbadet 16. juni.

– Vi i Norwegian Wood kunne ikke vært mer fornøyde, sier festivalledelsen i en pressemelding.

For tiden er Kaizers Orchestra aktuelle med del to av albumtrilogien Violeta, som er inne i sin ellevte uke på VG-lista. Violeta Violeta Volume I lå hele 35 uker på VG-listen. Begge platene var Norges mest solgte utgivelser i 2011. Del tre av trilogien vil bli sluppet November 2012.

Bandet er desidert et av landets beste liveband, og er fullt i gang med sin turne over hele Norge. På deres turne i fjor, solgte bandet ut Oslo Spektrum. Kaizers Orchestra skal spille hele fire ganger i hovedstaden dette året.

Spellemannskandale

Bandet har den siste tiden fått mest oppmerksomhet for at gitarist Terje Winterstø helte øl på vokalisten i Plumbo. Dette kom som et sjokk for fansen, men ikke alle tok hendelsen like seriøst. Ida Bergersen, en av Kaizers Orchestras mange fans, mener det hele var oppskryt.

– Terje er en mann i et seksmannsband, så det han gjorde har ikke noe med selve bandet å gjøre. Folk tok helt av etter hendelsen, og det var nesten krig på fanpagen til Kaizers. De som en gang var fans, og nå plutselig hatet bandet. Det ble alt for dumt. Mitt syn på Kaizers Orchestra er uendret, sier Ida Bergersen.

Etter tre tidligere konserter med Kaizers Orchestra, ser hamarjenta frem til bandets opptreden i hjembyen 28. mars.

– Jeg har sett Kaizers opptre på blant annet Øya og Hove. Det var helt fantastisk, og stemningen var sinnsyk. Det er få band som klarer å skape en slik god stemning. Det blir nok litt annerledes i Hamar, ettersom det blir veldig intimt. Men det tror jeg bare blir koselig. Håper Jan Ove tar med meg hjem, sier Bergersen.

(foto: kaizers.no)

Stengt for kommentarer.