Møter med smil og kveldskos i nye omgivelser

4. februar 2012 21:01 av Camilla Veka 

I november i fjor lanserte Bagel and juice Vika sitt nye day and night konsept. Siden da har ryktet spredd seg. Mye takket være fornøyde kunder og flittig bruk av facebook som promoplattform.

‒ Vi har fått kjempefine tilbakemeldinger fra kundene våre. For meg er kundebehandlingen det aller viktigste. Folk skal føle seg velkommen. Vi har mange faste kunder, men det er kjekt å se mange nye fjes etterhvert også, forteller daglig leder, Anne Marie Henie Jacobsen (28).

Etter at de pusset opp og gjorde alt klart for det nye konseptet, har lokalet gått fra den oransje og grønne stilen man gjerne forbinder med Bagel and juice, til et mer avslappet sted med sofaer, levende lys, puter og en litt mer hjemmekoselig stil. Tilbakemeldingene fra gjestene har vært mange og positive.

‒ Gjestene har kommentert at det er veldig hyggelig her. I tillegg ligger lokalet veldig sentralt, og det skjer mye i området ‒ et er både kino, restauranter og utesteder. Vi har vært flink til å gå rundt og spørre gjestene direkte om hva de synes. Men gjestene kommer også gjerne og forteller oss hva de synes om stedet og alt som skjer. Flere av dem som jobber i området synes det vi gjør er veldig gøy. Det er godt å høre at folk er så engasjerte, sier Henie Jacobsen.

Promotering på facebook
På facebook har hun opprettet en gruppe for stedet, slik at det er lettere å nå ut. Sammen med nestleder jobber hun iherdig for å få flere likes på gruppen, slik at ryktet skal spre seg.

Daglig leder, Anne Marie. Foto: Camilla Veka

‒ Gruppen har nok vært, og er veldig viktig for oss. Alt er jo fortsatt veldig nytt, men det merkes at stedet allerede har blitt en liten snakkis. Nå er det ikke lengre bare mine venner som liker siden. Så målet er jo å få flere og flere likes. Vi har jo heller ikke så mange midler for promotering, så vi må bare bruke de ressursene vi har. Vi deler også ut flyers som oppfordrer til å like siden vår.

Facebook-gruppen oppdateres jevnlig. Her blir det lagt ut bilder og folk kan oppdatere seg på hva som har skjedd, og hva som kommer til å skje fremover. I tillegg er det mulighet for gjester å legge igjen anbefalinger til andre. Det er flere happenings på kveldstid, et tilbud de andre Bagel and juice kafeene i Oslo ikke tilbyr.

‒ Her er det veldig avslappet, gjestene kan gjerne vorse eller bli kvelden ut om de vil. Vi er åpne for ønsker. Om kvelden legger vi frem spill som gjestene kan kose seg med. Det er i utgangspunktet ikke et type utested, men dersom folk vil danse eller det er stemning for litt liv, for eksempel når vi har DJ her, så er det bare bra, forteller Henie Jacobsen.

‒ Vi har quizkvelder med ulike tema, der premien er en gratis middag med god drikke til. Men vi har også for eksempel konserter, DJ og lørdagsjazz. Det er hele tiden noe som skjer. Folk kan også leie lokalet til lukkede arrangementer. Det neste store nå er en valentineshappening, torsdag 9. februar. Da får vi med oss Ingrid Hancock, som er gründeren bak cupcakekonseptet Hancock cupcakes, og skal pynte cupcakes og kose oss. All informasjon vil bli lagt ut på gruppen, legger hun til.

En sunn motpart
Theodora i The O’Doras har opptrådt flere ganger når det har blitt holdt konsert. Hun synes konseptet er ganske spennende, og at det er en sunn motpart til andre type kafeer.

‒ Det er et sted hvor man kan gå for å ta seg en smoothie og slappe av, samtidig som man kan ta seg en drink. Jeg føler de har et annet konsept i forhold til de andre brune alternativene. Dette er et clean konsept som tar inn underholdning, noe jeg synes både byen og landet trenger.

Hun liker også at stedet gir gode muligheter for unge og relativt ukjente artister å bli sett.

‒ Nå har jeg sunget i The O’Doras i halvannet år. Vi har noen låter på urørt og har blitt presentert der, men det er jo veldig god pr å få spille for folk på Bagel and juice. Det er spennende å kunne gjøre coverlåter som folk kjenner igjen, men også komme med noe nytt og kunne presentere eget materiale, forteller Theodora.

Viktig å jobbe målrettet
Henie Jacobsen synes det er viktig at de får en sjanse, selv om de fortsatt er litt ny. Hun tror god målsetting er sentralt for at de skal fortsette med den positive utviklingen de har hatt til nå.

‒ Det er viktig å sette seg delmål hele veien, og jobbe mot et stort mål. Jeg tenker vi skal ta mål for mål og jobbe oss oppover. Det går jo bare bedre og bedre for hver dag. Alle er ny en gang så vi er veldig ydmyke i forhold til det. Alle må få en sjanse, sier hun.

(Toppfoto: Camilla Veka)

Stengt for kommentarer.