Kaffekopp til 230 kroner

4. februar 2012 15:57 av Natalie Mossum 

Nærmere 17,000 Facebookbrukere har lenge ønsket Starbucks til Norge. 9 februar åpnes dørene til norges første Starbucks på Gardermoen.

 − Jeg elsker at Starbucks kommer til Norge. Skulle bare ønske at den ble plassert i Oslo sentrum og andre norske byer, sier Ann Christin Barth. Hun er en ivrig kaffedrikker som opprinnelig bor i Larvik, men er ofte på besøk i Oslo.

 Om man skal ta seg bryet å reise fra Oslo til Gardermoen, kun for en Starbuckskaffe, vil prisen ligge på ca 230 kroner per kaffeopplevelse. (Inkludert togtur med NSB tur/retur.)

 − Jeg har ventet lenge på at Starbucks skal komme hit, og det kan godt være at jeg reiser helt til Gardermoen for å få tak i en Starbuckskaffe, sier Barth.

 Caroline Farnes-Hansen jobber på Gardermoen, og er en av de få som har fått prøvesmake kaffen. Hun mener at åpningen av Starbucks på Gardermoen, i første omgang, ikke vil påvirke amerikaniseringen av Norge.

 − Gardermoen er en internasjonal sone som ikke er representativ for det norske markedet i sin helhet, sier hun.

 Konkurranse for oslo-caféer
− Nå har vi ventet lenge på Starbucks, men vi man skal ha i bakhodet at det er en stor kjede som kan drepe det lokale markedet, sier Farnes-Hansen.

 Men konkurrentene ser ikke ut til å være skremt av etableringen av Starbucks.

 − Det blir morsomt å kunne sammenligne seg med verdens største kaffekjede, sier Einar Kleppe Holthe, daglig leder av Stockfleths, til Oslopuls.

 − Det er ikke en fryktet konkurranse, men en ny type konkurranse, som egentlig startet i fjor med etableringen av Waynes Coffee, sier han.

Elsket og hatet av folket
I en undersøkelse gjort på Facebook viser det seg at omtrent 70 prosent av de som deltok stiller seg positive til at Starbucks kommer til Norge. Enkelte mener at Starbucks-opplevelsen hører ferieturer til, og at det nesten er litt ødeleggende å kunne ha muligheten så lett tilgjengelig. Andre mener at Starbucks med fordel kan holde seg borte fra Oslo.

 − Man betaler i mine øyne kun for et verdenskjent merkevare. Jeg syns Starbucks skal holde seg på Gardermoen som et maksimum. Så slipper Oslo, som veldig mange andre europeiske byer, og bli amerikanisert. Og de små sjarmerende kaffestedene i byen vår kan leve videre uten frykt for kundeflukt, sier Tommy Olsen fra Oslo.

 − Vi er så amerikanisert av så mye annet, at det gjør ingenting om Starbucks kommer hit også, sier Barth.

Stengt for kommentarer.