Natteravnene frykter helgen

4. februar 2012 15:08 av Amalie Gulbrandsen 

Forrige helg var det kun 13 natteravner ute i Oslos gater, i motsetning til 104 før jul. Nå er de bekymret for sprengkulden og korte festkjoler.

-       Nå som voldtektsbølgen i Oslo har fått mindre medieoppmerksomhet ser vi en drastisk endring i frivillige natteravner, sier leder for natteravnene, Lars Norbom.

Natt til søndag er det meldt 13 kuldegrader og Norbom forteller videre at dette har en sammenheng med hvor mange natteravner som er ute i gatene.

-       I denne kulden velger mange å holde seg inne, i stedet for å passe på Oslos gater, men allikevel er det mange som velger å dra på byen. Min oppfordring til dem er å kle seg godt!

Norbom forteller videre at han ønsker at norske jenter skal bli mer forsiktige på byen.

-       Vi ser fortsatt jenter som går alene og har fått for mye å drikke. I tillegg går mange i lette klær, noe som kan være farlig i dette været.

Natteravnlederen forteller at han ønsker flere natteravner som kan være synlige i byen.

-       Jeg tror at hver og enkelt av de som bor i Oslo kan se seg selv i speilet og spørre hva jeg kan bidra med. Vi har alle et ansvar for å gjøre byen trygg.

Tar sine forhåndsregler

Maria Hovde (21) er en av mange som har tenkt seg ut på byen i helgen og prøver å kle seg etter det kalde været.

-       Det er alltid vanskelig å kle seg godt nok når man skal ut på byen på vinterstid, men jeg prøver så godt jeg kan. Stilettene og de korte kjolene får nok bli i skapet en stund til, sier 21-åringen.

Hovde forteller videre at hun føler seg trygg i Oslo, men at man må ta en del forhåndsregler når man skal på fest.

-       Jeg går aldri alene i mørke bakgater eller parker. Det er helt utelukket å gå alene hjem, spesielt nå som natteravnene er mindre synlige i byen.

Hun sier til slutt at nattbussene bør få hyppigere avganger.

- Taxikøene i byen er ofte lange og i denne kulden er det helt grusomt å stå ute så lenge. Nattbussen er derfor et godt alternativ til å komme seg hjem, men flere avganger er absolutt et forbedringspunkt.

Stengt for kommentarer.