Ungdommene nedprioriteres

4. februar 2012 13:26 av Tiril Sveum 

Ungdommer mellom 16 til og med 20 år mistet et godt kulturtilbud da Buskerud fylkeskommune bestemte at Kulturkortet skulle legges ned. – Jeg tenker at det var en utrolig dårlig avgjørelse å avskaffe kortet. Det kommer rett og slett til å begrense både mine og andres muligheter for å kunne dra på konserter og lignende, forteller Ine Knutsen, tidligere bruker av kortet.

Kulturkortet var et kulturpolitisk tiltak ønsket av politikerne i Buskerud fylkeskommune. Kortet kostet 200 kr for seks måneder og for hvert arrangement kostet det 50 kr. Arrangementer som konserter, sport, teater og museer.

– Grunnen til at jeg benyttet meg av kulturkortet var fordi jeg er en person som er glad i kultur, men som ungdom har jeg ikke det høyeste budsjettet å rutte med. Derfor hjalp kortet meg til å kunne oppleve mer for en billigere penge, sier Knutsen.

Ungdom liker kultur
Mange ungdommer er opptatt av kultur og de fleste syntes kultur er viktig for samfunnet. Som ung har man drømmer og alltid lyst til å oppleve så mye som mulig. Kulturkortet ga muligheter for dette. Knutsen har en anelse om hvorfor kortet ikke slo helt an for ungdommen.

– Det største problemet jeg har oppdaget rundt bruken av kulturkortet er rett og slett så enkelt som at det ikke reklameres godt nok for det. Jeg visste knapt nok om det da jeg kjøpte det første gang for noen år siden, det var tilfeldig gjennom en venn at jeg fikk vite om det, forteller Knutsen til Norgesnytt.

Den unge jenta var en av 1100 ungdommer i Buskerud som benyttet seg av kulturkortet. Hun brukte kulturkortet flittig og hadde masse glede av det.

Prosess og utfordringer
Tidligere prosjektleder for kulturkortet, Janikke Holm Berg, forteller til Norgesnytt at tanken bak kulturkortet var at ungdom skulle få lettere tilgang til et bredt utvalg av kulturopplevelser. Tidlig i desember 2011 vedtok Fylkestinget at Kulturkortet skulle legges ned i Buskerud.

– Personlig synes jeg det er trist at Kulturkortet er nedlagt, men med tanke på at antall brukere ikke nådde de store høyder måtte det vel gjøres noen valg, sier Berg.

Berg sier videre at utfordringen ved Kulturkortet var at det skulle nå ut til ungdommen. Noen av ungdommene i fylket hadde fått med seg tilbudet og benyttet seg av dette, men det var slettes ikke alle som hadde hørt om dette tilbudet.

Stengt for kommentarer.