Frykter Eidsvollrussen

4. februar 2012 9:44 av Ann Kristin Andreassen 

Nannestads russerevy har mye å leve opp til i kampen mot Eidsvollsrussen, som fikk terningkast seks i Romerikes blad.

– Vi frykter Eidsvollsrussen og deres revy. Jeg er villig til å gjøre mye for å få samme terningkast som de, forteller revysjef Cathrine Hoel Hansen.

Snart begynner hun og resten av revyen med ukentlige øvinger før den store premieren går av stabelen 12. mars. Dette betyr mye arbeid.

– Det blir veldig intenst fremover, spesielt når det nærmer seg premiere. Da vil det nok komme opp i fulle helger og ettermiddager. Til og med skole må prioriteres bort for å få alt til å klaffe, sier hun.

Å ha rollen som revysjef betyr mye ansvar. Heldigvis deler Cathrine denne oppgaven sammen med to andre. Selv skal hun også være skuespiller i revyen, og kombinasjonen av dette kan ofte gå litt i surr.

– Det å drille oppgaven mellom å være skuespiller og sjef kan være krevende. Uansett så har det å være revysjef mest å gjøre med planlegging før øvingene setter i gang. Vi fordeler roller, booker kommunehus, skaffer sponsorer og ordner band. Så det er altså mye å gjøre, men er det et godt samarbeid så skal vi nok klare å dra en rimelig bra revy i havn, sier Cathrine.

Hvert år er det spennende å se hvilket tema russene ender opp med. I år var det mye frem og tilbake.

– Vi landet i starten på Disney, men valgte til slutt at russen selv skulle få være med på bestemmelsen. Vi hadde en avstemming og landet til slutt på «Sex, drugs og Rock’n'russ». Da tok revysjefene utgangspunkt i at denne tittelen passet til 50-60 tallet, forteller Hoel.

Samholdet mellom russen på Nannestad har i det siste blitt veldig forbedret. Under en slik prosess blir de tett knyttet til hverandre og tilbringer mye tid sammen.

– Her på Nannestad er det en samling av mennesker fra forskjellige kommuner og steder. Personlig synes jeg dette er en veldig bra måte å bli kjent med folk som jeg kanskje ikke har sett på skolen her før, sier Hoel.

Skriver tekster
Lars Trygve Rømmerud er instruktør for russen og kan legge mange år med erfaring bak seg. Da han selv var russ i 1998, satte han opp sin egen første teateroppsetning. I 2007 var han på plass hos russen i Nannestad og har vært med siden da.

Lars Trygve er instruktør for Nannestadrevyen. Foto: Ann Kristin Andreassen

– Det er fint at jeg kan bidra med noe som forhåpentligvis kan bli morsomt. Det er artig å tenke, skape og forme skuespillere. Å få mine egne tekster med er moro, og hvis det funker så er det strålende, men hvis det ikke gjør det så gjør det vondt. Da er det virkelig smertefullt, forteller Lars Trygve.

År etter år stiller han opp for å skrive tekster som skal få andre til å le. Årsakene er mange.

– Jeg liker å tro at det er fordi jeg har en viss kompetanse. Men dette er en liten revy, og det er vanskelig å få det til på mange måter. Derfor synes jeg det er viktig at man engasjerer seg, sier han.

Seks ikke et mål
I følge Lars Trygve ligger alt til rette for at det skal bli en god revy, og en sekser i Romerikes blad har han ikke som mål å oppnå.

– Det er et veldig stort potensiale i år med tanke på tema, men det viktigste er at vi må gjøre det på vår måte. Å sammenligne oss selv med Eidsvollsrussen er noe vi ikke kan gjøre. Målet vårt er å gjøre det stilig og gøyalt. Vi skal vise spilleglede som smitter over på publikum, og klarer vi det, er vi godt på vei. Målet kan ikke være terningkast seks, men å lage en dritbra revy, avslutter Lars Trygve.

Stengt for kommentarer.