Håper at ny EP-plate vil åpne dører

3. februar 2012 18:37 av Mie Andersen 

Tidligere denne uken avsluttet Sigrun & the kitchen band norgesturneen i Oslo. Nå håper bandet at den nye EP-platen vil åpne nye dører.

– Vi har hatt en stor utvikling. Da vi begynte å spille i band hadde jeg nettopp startet med å synge. Jeg lærte å spille gitar under studiene. Derfor gikk musikken egentlig både sent og treigt.  Nå har vi fått selvtillitt, men også en ydmykhet som jeg tror vil få folk til å lytte med, sier Sigrun Loe Sparboe som er vokalist og låtskriver i Sigrun & the kitchen band.

En ordfører presenterte engang bandet som Reidun and the  kitchen band. På TV ble de kalt Kitchen Orchestra, som er navnet på et annet band. Nå har hun lagt en plan på hvordan bandet skal gjøre sitt navn kjent og spre budskapet i løpet av de neste årene.

– Målet fremover er at musikken vår skal spilles oftere på radioen. Da ville vi ha nådd ut til flere på kort tid. Bandet og jeg har stått på, og vi har vært veldig effektive. Vi vil fortsette med å spille mange konserter rundt omkring. Hvis vi hadde fått lov til å spille på festivaler hadde det vært et stort privilegium.

Bandet har tidligere oppvarmet for Madcon. Sparboe drømmer nå om å få lov til å stå på scenen på Øyafestivalen.

Overrasket over oppmøtet på releasekonserten
Anmelderne har tidligere gitt Sigrun & the kitchen band kritikk for å ha altfor mye kjærlighet i tekstene, og at musikken ofte ble for koselig og hyggelig.

– Tidligere har mange av sangene våre vært viser. Nå har vi gjort sangene våre til ren pop. At jeg skriver om kjærlighet er ingen hemmelighet. Det er noe som engasjerer alle, og det er noe som inspirerer meg. Jeg kan ikke være nyskapende hele tiden, selv om jeg må være kreativ. Vi har ofte fått hørt at vi er et band med potensiale, men vi har aldri rykket videre fra det stadiet. Derfor var det utrolig artig at det kom masse folk til konserten, og som ville feire vår utgivelse. Det at mange viser interesse gir en helt ny energi, forteller Sparboe.

Sigrun har skrevet mange nye sanger, men bandet har plukket ut de fire låtene som har størst helhet, og som er mest urbane til EP-en. Pianisten Christian Stâhler tror at den nye EP-platen vil gi muligheter. Han har kun vært en del av bandet i ett år, men mener at de nye sangene har tatt et stort steg fra de tidligere, både uttrykksmessig og når det gjelder kvalitet.

– Den nye EP-en består av fengende låter.  Jeg håper at vi vil oppnå å komme på radio og festivaler med den nye EP-platen. Vi vil i hvert fall fortsette med å spre budskapet. Vi har vært i studioet for å jobbe heftig med de nye låtene. Sigrun er en aktiv låtskriver, så selv om jeg sier det vil bli avslappet nå blir det nok snart hektisk igjen, sier Stâhler.

Tror ikke EP-en blir et gjennombrudd
Thorbjørn Ellingsen som både er komponist og produsent, mener at Sigrun & the kitchen band er flinke musikere, men  at de mangler x-faktoren. Han mener at de vil bli glemt i mengden.

– De nye låtene høres mer energisk og offensiv ut enn de tidligere sangene. Jeg synes bandet beveger seg i riktig retning, Forrige plate var litt for koselig. Både vokalisten og låtene minner om et annet norsk band som heter Something Sally. En annen likhet mellom disse bandene er at Something Sally heller ikke har klart å slå igjennom, til tross for mange konserter og mye satsing. Jeg tror låtene til Sigrun & the kitchen band er litt for ordinære. Låtene mangler særpreg nok til å skille seg ut.

Ellingsen tror at dersom bandet på neste innspilling hadde gått for å synge på norsk ville de fått mer oppmerksomhet, men det forutsetter at tekstene er på et høyere nivå enn nå.

– Musikken, produksjonen og vokalisten høres bra ut. De er dyktige musikere, men de mangler bare dette udefinerbare lille ekstra. Det blir for lite spesielt.  Det fester seg ikke til hukommelsen, og da blir de jo glemt. Jeg spår at EP-platen ikke vil bli et gjennombrudd.

Publikum blir dratt med
– Releasekonserten var veldig bra. Konsertene til bandet blir gjort med innlevelse, noe som gjør at publikum blir dratt med. Jeg synes at Sigrun synger veldig bra, og musikken er veldig personlig, sier Ann Katrin Olsen.

Dette er den andre konserten med Sigrun & the kitchen band som Olsen har vært på. Hun vil definitivt kjøpe EP-platen.

– Jeg skal få tak i sangene. Melodiene er så fine. Sigrun skriver veldig personlig, men sangtekstene er likevel fengene.

(Toppfoto: John M. Burnham)

Stengt for kommentarer.