Fretex lanserer ny bruktkolleksjon på nett

3. februar 2012 16:43 av Thea Roll Rakeng 

Med 11 000 tonn klær i året og en nettbutikk som oppdateres hver dag, er det fullt mulig at Fretex kan bli en stor vintage-konkurrent.

– Dette er et område vi burde ha dekket for lenge siden, sier Line Isegran, markedssjef i Fretex.

26. Januar åpnet Fretex sin første nettbutikk. Fretex ble invitert til samarbeid med det nettbaserte kjøpesenteret Miinto.no.

– Gjennom bruk av sosiale medier har vi sett at det er stor etterspørsel etter brukte klær over hele Norge, og mange synes det er stas å kunne lete seg frem til individuelle godbiter som ikke koster skjorta. Når Miinto ønsket oss velkommen inn på sitt “kjøpesenter” på nett, var det ikke vanskelig for oss å takke ja, sier Eivind Madsen, regionsjef  i Fretex i en pressemelding.

Designkupp på Fretex.no
Samlet får Fretex inn 11 000 tonn klær i året, og dette gjør at butikkene blir et lite skattekammer med gode muligheter for unike kupp. Nå er altså noen av godbitene fordelt på nettet.

– Det er fullt mulig å gjøre et designerkupp på nettbutikken. Dameklær dominerer utvalget, men du kan også forvente å finne herreklær, barneklær og Fretex redesign-produkter, forteller Isegran til Norgesnytt.

På den nettbaserte Fretexbutikken forsikrer de om at klærne er så presist beskrevet som mulig, men at plagget kan ha feil og mangler. Hvis dette er tilfellet, får du pengene dine refundert i mot at varen blir sendt tilbake innen 14 virkedager.

Kathrine Sørlands brukte sko?
Moteentusiasten og modellen Kathrine Sørland har hevet seg på nettprosjektet og donerte nylig en stor pose med sine egne klær og sko til Fretex.

– Det stemmer at Kathrine Sørland akkurat leverte en pose med diverse klær til oss som ble lagt ut på nettbutikken. Om plaggene er der ennå, det vet jeg ikke, sier Line Istegran og legger til:

– Pågangen har allerede tatt av på nettet, og det er ingen tvil om at dette bare er starten for nettbutikken.

Fra gardin til bluse
Sjefredaktør i motemagasinet Mag, Celine Aagaard, er vintage-elsker og har gjort mange gode kupp på Fretex opp gjennom årene.

– Betegnelsen på et godt kupp er når noe er av god kvalitet og du vet at ingen andre får tak i det samme, forklarer Aagaard og fortsetter:

– For noen år siden stod jeg faktsisk i kø for å sikre meg en rå skinnjakke som hang i utstillingsvinduet på Fretex Unika. Det var faktisk ville tilstander i den køen, men heldigvis kapret jeg jakken.

Aagaard forteller at vintagekjøpene hennes ofte er impulsive og at hun stort sett er på utkikk etter klær hun ikke må sy om eller gjøre så mye med.

– Planene om å sy om blir sjelden noe av… innrømmer vintage-elskeren som også liker Fretex sine redesign-produkter.

– En gang fant jeg en kjempefin, hvit silkebluse som trolig har vært en gardin, sier sjefredaktøren i Mag.

(Toppbilde : Kathrine Sørland er fan av Fretex. Foto:  Fretex.no)

Stengt for kommentarer.