Hjelper deg til å beholde treningslysten

3. februar 2012 16:21 av Kristine Sletten 

For å unngå at flere faller ut av treningsrutinene etter nyttår, tilbyr flere treningssentre hjelp.

-       Det er mange som sliter med å komme i gang med treningen etter nyttår, og da er gruppetrening et veldig godt alternativ. Det å bli ledet gjennom en time, med ulike øvelser og god musikk, kan være mye mer motiverende enn å småjogge for seg selv på mølla. Det viktigste er å finne den treningen som passer deg best, og gjerne variere timene slik at man ikke går lei, forteller gruppeinstruktør, Marit Ulseth

Ulseth har vært instruktør på SATS i 25 år og syns det er gøy å se at flere og flere benytter seg av gruppetreningstilbudet.

-       Det er utrolig gøy å være instruktør. Jeg elsker å motivere andre til å fortsette med trening, og vise at det kan være morsomt og ikke bare slitsomt. Det er jo også selvfølgelig gøy å se at mange kommer tilbake til timene mine hver uke.

Varierte treningstimer og bedre tilbud

Videre forteller hun at treningssentrene nå har mange flere gruppetimer enn for bare tre år siden. Det er viktig å sette opp ulike timer for å trekke til seg folk i alle aldre, og at det skal være gøy for alle.

-       Når man leder gruppetimer, er det lettere å kjenne igjen de som kommer hver uke, og de som er med for aller første gang. Det er ikke like mange som faller av nå, som det var før, og det er nok fordi sentrene har mer å tilby i dag.

-       Det beste tipset jeg kan gi til alle som sliter med å komme i gang, er å snakke med enten en veileder eller en personlig trener. Snakk om målene du har og prøv å tenke utenfor boksen. Det er også viktig å variere treningen slik at man ikke går lei med en gang. Prøv forskjellige gruppetimer, og finn ut hva du liker best, forteller Ulseth.

Kom i gang med personlig trener

I tillegg til gruppetimer, er det flere som benytter seg av personlig trener for å få hjelp til å komme i gang.

-       Vi får mange nye medlemmer i starten av et nytt år. Det er mange som er interessert i personlig trener på nyåret for å komme skikkelig i gang med treningen. Flere syns det er lettere å få hjelp når man skal komme i gang, fordi de trenger noe fast å forholde seg til, og får muligheten til å vise at man faktisk kan, forteller Andreas Miguel, personlig trener ved SATS

Videre forteller han at de fleste som kommer innom etter nyttår, som oftest har som mål og bli kvitt kiloene som snek seg inn i jula. Flere ønsker også å bli både sterkere og få opp kondisjonen.

-       Alle som får veiledning av personlig trener blir godt fulgt opp i ettertid. Vi følger dem nøye opp ved å sette opp et ordentlig opplegg med alt fra årsplaner til øktplaner. Alt etter behov og ønske.

Likevel opplever Miguel hvert år at flere faller ut av treningsrutinene.

-       Grunnen til at flere faller ut, ligger nok i det at det kommer andre ting enn trening i veien som er mer interessant, slik at det gradvis blir mindre og mindre trening som første prioritet.

For dem som ikke har råd eller ser det som nødvendig med personlig trener, har SATS flere veiledere som kan anbefale ulike gruppetimer ut i fra de ulike målene folk har satt seg.

-       Dette er for å hjelpe til med å finne en treningsform de liker og som kan være med på å skape faste dager i uken der de stiller til trening, avslutter Miguel.

Stengt for kommentarer.