Seier med bismak

2. februar 2012 15:12 av Andreas Kristoffer Berge 

Tine Stange skadet seg alvorig i tirsdagens kamp der Larvik vant 29-23 borte mot Njård.

- Jeg krysser fingrene for at det ikke er et ødelagt korsbånd. Da vil i så fall resten av sesongen være over for Stange, sier Larviks trener, Ole Gustav Gjekstad til Østlandsposten etter kampen.

Midtveis i andre periode skadet Larviks Tine Stange seg. Hun tok sats, fikk en vridning i kneet og fallt om med hendene rundt kneet. Skrikene fra den 25 år gamle bakspilleren satte en støkk i de drøyt 300 tilskuerne.

- Det var utrolig nervepirrende å sitte på tribunen å se på. Jeg fikk nesten litt vondt inni meg på hennes vegne, sier en av Njård sine supportere, Anne Guro Holtet etter kampen.

Det var usikkert om hva skaden innebar direkte etter kampen, men torsdag formiddag kom pressemeldingen fra Larvik håndballklubb.

- Det er snakk om en alvorlig vridningsskade i høyre kne. Omfang av skaden er ennå ikke utredet, men eneste konklusjonen vi foreløpig kan komme med er at båndapparatet i kneet er skadd.

En endelig redegjørelse på hvor alvorlig skaden er vil forhåpentlig være klar før helgen, melder Larvik.

Stange røk i høst et leddbånd i tommelen, noe som gjorde at hun mistet VM. Nå kan resten av sesongen være ødelagt, og desto verre, muligheten for å kjempe seg inn i Norges OL-tropp til sommeren.

Ingvild Flovik (hvit nummer 17) scoret seks mål i tirsdagens kamp.

Njård spilte bra
- Vi bestemte oss for å gå inn i kampen å gjøre det vi kunne. I tillegg tørr vi å skyte fra langt hold, og scorer på skuddene i tillegg, sier Njårds beste spiller, Ingvild Flovik etter kampen.

Njård ligger sist på tabellen og har kun vunnet en kamp i årets liga, mens Larvik har vært dominerende og har ikke tapt en seriekamp siden bortekampen mot Nordstrand (28-22) i 2001. I år har laget vunnet alle sine kamper og leder serien.

Statistikken på forhånd var klar. Det skulle bli en enkel kamp for gjestene fra Vestfold. Njård viste derimot ingen frykt og gikk til pause kun tre mål bak. Det til stor applaus fra hjemmepublikummet.

Linn Kristin Riegelhuth Koren ble kåret til Larviks beste spiller. Hele ti mål noterte hun seg for.

- Jeg skyter godt i dag og nesten alt går inn, sier hun etter kampen.

- Det var en typisk kjempe- og krigekamp. Njård spilte godt, men vi vant i hvert fall, sier hun videre.

Amanda Kurtovic i aksjon under tirsdagens kamp.

Seier på dårlig dag
En som derimot ikke var fornøyd med kampen var Larviks Amanda Kurtovic.

- Vi har hatt noen hakkete kamper nå, hvor det tar litt tid før vi kommer i gang, sier hun etter kampen.

Fredag skal Larvik ut i mesterligaspill mot Midtjylland. Og de håpet å ta med seg litt godfølelse fra denne kampen.

- Vi sitter ikke akkurat igjen med så mye positivt etter denne kampen, så på fredag må vi opp noen hakk. Da får vi spille for Tine Stange, sier Kurtovic.

Alle foto: Andreas Kristoffer Berge

Stengt for kommentarer.