Nekter å legge interessene til side

2. februar 2012 15:33 av Ida Nyborg 

Studentene ber partene i skjenkestoppdebatten om å slutte å tenke på seg selv, og heller komme til kjernen i saken.

Vinglass

- Jeg vil ikke legge vekk interessene, sier leder for utestedet Blå, Paal Mangerud.
- Jeg er stolt av hva vi får til i utelivet i dag, og det vil jeg sloss og blø for.

Oslos politikere og utelivsbransje møtte studenter til debatt om skjenketider og vold onsdag. Blant studentene som var til stede var det enighet om at politikerne har feil fokus og liten innsikt i hva de snakker om.
- Vi er alle enige om at alkohol er én av årsakene. Det vi lurer på nå, er hvilke virkemidler som skal brukes for å få bukt med voldsproblemet. Legg ned agendaene deres, oppfordret en student i salen.

- Det er viktig å ha en agenda. Mine to er et tryggere uteliv og mindre vold, sier KrF-byråd Erik Lunde. Han vil ha bedre og strammere kontroller, spesielt mot useriøse aktører.
- De som kommer fra vorspiel og ikke klarer å slutte å drikke, må ikke møte en bartender som ikke klarer å slutte å skjenke.

KrF har vært blant de hardeste pådriverne for reduserte skjenketider i Oslo. Det var et avgjørende punkt for at de skulle gå inn i bystyret i høst. Politiet stiller seg også bak forslaget.

Forskjellige virkeligheter
Mangerud kjenner seg ikke igjen i det han kaller «voldshelvetet».
- Politikerne og utelivsbransjen snakker om to ulike virkeligheter. Å høre KrF snakke om utelivspolitikk er som å høre en pyroman snakke om brannvern.

Han sa seg likevel enig i KrFs mål om bedre kvalitet på kontrollene.
- Vi er ingen haibransje som tjener mye penger. De useriøse aktørene gir de seriøse et vanry. Vi ønsker flere kontroller.

Debatten om skjenketider i Oslo blusset opp igjen i fjor høst. Da la Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) fram en rapport som viser at innskrenkede skjenketider gir mindre vold.

Foto: Ida Nyborg

Stengt for kommentarer.