Hyller lokale ildsjeler

6. februar 2012 16:57 av Isabelle Karlsson 

Denne uken deles Natt&Dag-prisen ut i Bergen. – Vi har nominert personer og foretak som ikke er bortskjemte på priser, sier kulturavisens redaktør Håvard Nyhus.

Natt&Dag-redaktøren understreker at det først og fremst handler om å gjøre stas på folk de setter pris på.

- Vi vil hylle lokale krefter og ildsjeler som ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener. Det finnes for eksempel ingen spellemann for de som gjør viktig arbeid på kontoret dagen lang, påpeker Nyhus.

Bare timer etter at Natt&Dag presenterte nominasjonene, opplevde avisen så stor trafikk på nettsidene at serverne brøt sammen.

- Arrangementet har fått utrolig mye flott respons, og det ser ut som om prisen har styrket seg. Det er tydelig at folk interesserer seg for dette, sier han.

Fint med bekreftelse
Natt&Dag-prisen blir delt ut i Bergen, Oslo, Trondheim og Stavanger. Det er de lokale redaksjonene i byene som bestemmer hvem som blir nominert. Håvard Nyhus mener at dette gjør prisen både «smal og bred på samme tid».

Utdelingen har så langt funnet sted i Oslo og Trondheim, og Nyhus forteller om gledestårer og begeistring blant vinnerne.

- Det er fint å få bekreftelse på at jobben man gjør blir verdsatt, og at de nominerte setter pris på anerkjennelsen. Man kan lett bli litt blind på noe man arbeider med hver dag, sier han.

Sterke konkurrenter
Blant de nominerte i kategorien mote/design i Bergen, finner vi magasinet SVA. De er kjent for å være Norges eneste, rene motemagasin med internasjonal distribusjon. Magasinets sjefsredaktør Svein Bringsdal tror dette er grunnen til at de har mulighet til å stikke av med Bergenprisen.

- Det er gøy å bli lagt merke til. Vi lever av oppmerksomhet, og bare det å bli nominert får folk til å sperre opp øynene for magasinet. Vi har verdige konkurrenter, som for eksempel Norwegian Rain. Om vi vinner er det bare et pluss, sier Svein Bringsdal.

Ønsker alle velkommen
Bergenprisen blir delt ut fredag 10. februar på Landmark, og hvem som helst kan få med seg begivenheten. Natt&Dag-redaktøren spår fullt lokale, og råder folk til å være ute i god tid. Helst en time før det starter kl 21.00.

- Arrangementet er gratis, og en rekke artister kommer til å dukke opp på scenen i løpet av kvelden. Det blir verdt å få med seg, sier Håvard Nyhus.

Kulturavisen skal kåre Bergens beste utested, cafe/restaurant, kunst, scenekunst, mote/design, litteratur, skive, live act og årets navn.

(Foto: Francisco Munoz)

Stengt for kommentarer.