“Stripp” deg selvsikker

2. februar 2012 12:32 av Ylva Vethe 

Finn din indre sensualitet med pole-fitness.

Deltaker Sarah McSeveny-Åril etter en effektiv time i pole-fitness.

– Timen vil gjøre deg sterk, fleksibel og gi deg en god kroppsholdning. I tillegg er det mange som opplever økt selvtillit. Man tør å slippe seg løs, og får kjenne på sine feminine sider, sier Charlotte Tharaldsen. Hun er pole-fitnessinstruktør hos Elixia Carl Berner.

Hun presiserer at grunnkurset i pole-fitness passer for alle, og at man ikke skal bekymre seg for å måtte henge opp ned i stanga.

– I begynnelsen holder vi oss mest nede på gulvet, så det er ikke noe å være redd for, sier Tharaldsen.

Fram med selvtilliten
Det er dempet belysning i Elixias spesialbygde pole-fitnessrom. Eneste lyskilde er noen få telys i vinduskarmene, tent for å skape stemning til en treningstime skreddersydd for å få fram både armmusklene og din indre sexy gudinne.

Instruktør Charlotte Tharaldsen fremstår som usjenert og selvsikker kun iført hot-pants og singlet. Hun smiler med kritthvite perlerader og lyser opp det dunkelt belyste rommet. Noen usikre sjeler er å observere blant deltakerne, men det skal snart endres på, forsikrer Charlotte om.

– Det første dere må lære er å alltid gå på tærne. Tenk at dere har på dere usynlige høye hæler gjennom hele timen. Tharaldsen demonstrerer for deltakerne.

Charlotte svinger hoftene rundt en av stengene i rommet, og deltakerne følger opp. Det øves på gange og stang-grep. Deltakerne lærer hvordan de skal hoppe på stangen og skli uanstrengt ned. Det oppfordres til leppestift og løst hår – alt i et forsøk på å løse opp stive, norske vinterkropper. Og det funker. 30 minutter inn i timen sitter latteren løst, og jentene sparker og spriker sine noe mer selvsikre ben etter beste evne. Pussycatdolls serverer sangtekster som ikke egner seg på trykk, og temperaturen blir høy.

”Stripping” er trening
– Vi har en og annen gutt med øya på stilk når de ser at vi driver med ”stripping” her, men jeg har aldri opplevd å få noen tilbakemeldinger på at timen er støtende. Jeg tror de fleste kjenner til at det også er regnet som en treningsform i dag. Man kan tross alt konkurrere i VM i pole-dancing, sier Tharaldsen.

Timen avsluttes med en kollektiv applaus, og straks etterpå får Norgesnytts utsendte prate med Sarah McSeveny-Åril, en av dagens deltakere.

– Jeg var litt usikker på hvor sexy timen kom til å bli – om det skulle oppleves ekkelt, men jeg ble bare positivt overrasket. Vi var liksom bare en gjeng jenter som lo og koste oss. Stemningen var avslappet, selv om treningen var hard. Musikken var selvfølgelig også veldig motiverende.

Skaper bredde
Daglig leder for Elixia Carl Berner, Petter Gulbrandsen, sier at han ved å sette pole-fitness på timeplanen ønsker å skille seg ut, og skape bredde i treningstilbudet.

– Jeg tror det oppfyller drømmen til mange kvinner å få svinge seg rundt den stanga, og vi kommer definitivt til å beholde pole-fitness på timeplanen. Spesielt nå som jeg har installert de stengene, sier Gulbrandsen og smiler.

Carl Berners egne pole-fitnessekspert Charlotte Tharaldsen går straks i gang med neste økt, men etterlater oss med følgende oppfordring:

– Noe knall og fall må man regne med i begynnelsen, så det blir litt blåmerker. Derfor er det lurt å starte i januar så du ikke får ødelagt bikinisesongen. Det har jeg selv fått erfare på kroppen, sier hun og ler.

Comments

2 kommentarer to ““Stripp” deg selvsikker”
 1. Malin Olsen sier:

  Det er fantastisk at Elixia tilbyr nå Pole dance eller pole fitness som det heter i resten av verden.. :) Jeg er selv instruktör på mitt 3 år der jeg underviser nybegynner til avansers akrobatik på Pole. I tillegg til 3 pole dance sertifiseringer og laget kurs plan for oslos störste pole studio. Nå er vi i gang med flere sentre og Colusseum i gang.

  Men hvor i all verden kommer strippingen fra? Er det det dere Pole dance med? Å ta av dere plagg for plagg?
  Det kan fortsatt väre en sensuell trening uten at ordet stripping er med og at klärne skal kastes av.

  Dette er en kunst med enorm styrke, balanse og ikke minst krever en psyke av deg som utöver. Den kan selvfölgelig väre sensuell men da med eleganse, som en tango eller magedans! Det er trist å höre at man ikke vet bedre, å Kaller det stripping. Jeg mener dette er amatör og der dere gir feil budskap i teksten deres.

  Dette sier jeg da jeg har jobbet så mye med å möte fordommer og uten at de har sett hva Pole dance eller fitness går ut på. Det i 3 år! Först nå det begynner å lösne da det er jobbet med at det er sturent ( noe sikkert derfor Elixia önsker å ha det)
  Jeg har jobbet hardt med dette via media og andre måter, tillegg til å fronte denne sporten i Nordisk mesterskap der Norge kom på kartet, Norske Talenter i 2010 hvor vi har bevisst at dette er rå trening! Men dere klarer fortsatt Kalle det stripping…

  Med vennlig hilsen
  Malin Olsen

 2. Ylva Vethe sier:

  Hei!

  Det var synd at du tok sånn på vei pga ordet “stripping” som jeg har satt i gåsetegn nettopp fordi det ikke betyr stripping i ordets rette forstand. Jeg godkjente også bruken av dette ordet med kildene mine hos Elixia før jeg postet artikkelen, og jeg kan fortelle deg at de var veldig fornøyde med hvordan resultatet ble.

  I intervjusituasjonen ble ordet stripping brukt som en litt morsom vridning på det at guttene ofte tittet inn gjennom vinduene til salen i håp om å få se et plagg eller to forsvinne. Dette skjer naturligvis ikke, men det er litt artig at de tror det at det er sånn. Og her siterte jeg faktisk intervjuobjektet. Det var ikke noe jeg fant på.

  Håper du kan se artikkelen med litt nye øyne, og ikke ta bruken av ordet for seriøst. Man må kunne få sette ting litt på spissen hvis man skal skape no blest vet du :)

  Ha en fin dag!