- Plumbo holder ikke mål i MGP

2. februar 2012 1:45 av Simen A. Gofféng 

Etter noen turbulente uker er det endelig Plumbos musikk som står i fokus. Men også rundt MGP-bidraget Ola Nordmann er meningene delte.

- Jeg håper ikke Plumbo representerer Norge i mai, slår Andreas Martinius Tangen fast, og sikter til den internasjonale Grand-Prix-festen som finner sted i Aserbadsjans hovedstad, Baku.

Han er styremedlem i den norske MGP-klubben, men understreker at dette bare er hans personlige mening.

- Dette er ikke typisk Grand-Prix-materiale etter min smak, men det kan se ut til begrepet all PR er god PR, også stemmer i dette tilfellet. Det har nok tikket inn mange stemmer som følge av «Mokkamann»-skandalen, og kanskje ikke fullt så mange på grunn av musikken, tror Tangen.

Tekst også viktig
«Skåle-faktoren» må kunne sies å være relativt høy i Vestfold-gruppas MGP-låt, og også på tekst mener Andreas Tangen at Plumbo er en dårligere kandidat enn mange andre.

- Jeg synes det er viktig at alle som stemmer tenker over hva de ønsker skal representere Norge internasjonalt. Selv om man ikke forstår språket får man alltid med seg noe av innholdet. Utenlands ville kanskje Ola Nordmann – i dobbel forstand – bli sett på som litt sneversynt, undrer entusiasten.

NRKs MGP-general Per Sundnes har derimot stor tro på Plumbo, men fastslår samtidig at han aldri går ut med personlige favoritter.

- Jeg vil alltid støtte enhver norsk MGP-representant. Når det er sagt synes jeg Plumbo har en spennende låt, som tydeligvis slår an her hjemme. Det tror jeg også den kan gjøre om de når den internasjonale finalen i Baku.

Populær i Tyrkia?
Sundnes har nemlig vært i kontakt med en tyrkisk MGP-representant.

- Her om dagen viste jeg Plumbos opptreden til en venn av meg, og han var rimelig begeistret og kunne love en syv’er fra Tyrkia, sier Sundnes med lattermild stemme.

MGP-klubben, som blogger for NRK, ga i sin dom Plumbo gjennomgående laveste karakterer, da de skulle rangere de ulike delfinale-bidragene. Allikevel stakk altså Vestfold-bandet av med en av de gjeve finaleplassene. Sundnes mener å vite hvorfor.

- Jeg tror konseptet til Plumbo funker bedre på den jevne nordmann enn på de virkelige Grand-Prix-kjennerne. Men om Plumbo skulle avansere tror jeg ikke de har noe problem med å stille seg bak dem, ettersom man i Grand-Prix-miljøet har stor respekt for den demokratiske avstemningen.

Det de fleste allikevel ser ut til å enes om, er at låten fenger. Noe også Andreas Martinius Tangen innrømmer, med et lite forbehold.

- Det er ikke noe tvil om at man blir revet med på refrenget. Spørsmålet er jo om dette er en bra ting. Stellas Haba-Haba gikk ikke engang videre fra semifinalen, og det var jo definitivt en låt som fenget. Hinderet er fagjuryen som også skal ha sitt å si, og jeg tviler på at de har endret smak i løpet av et år.

Stengt for kommentarer.