Fra futsal til Tippeligaen

1. februar 2012 23:35 av Raheen Raza 

Nå blir proffdrømmen virkelighet ved at han tegner kontrakt med Tippeligaklubben Vålerenga.

– Livet mitt er forandret. Nå kan jeg endelig satse og leve av fotballen, forteller Ibba som han blir populært kalt i fotballverdenen til Norgesnytt.

Ibba startet sin fotballkarriere i Oslo-klubben Skeid med spillere som Mohammed ”Moa” Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm. Ibba har hatt en lengre vei til proffdrømmen en sine to kamerater, men nå har han endelig fått sjansen til å vise seg frem i Tippeligaen.

– Jeg hadde gitt opp proffdrømmen min for lenge siden, men for å lykkes må du ha mye flaks. Det viktigste er å stå på, forklarer 26-åringen som er født og oppvokst i Vålerenga-området.

Futsalsensasjon
Det norske futsallandslaget har fått mye oppmerksomhet i media den siste tiden. Futsal som er det offisielle navnet på inne-fotball er en svært populær idrett i latinske land. Norge som er regnes som en lilleputtnasjon i futsalsammenheng, men presterte å nesten kvalifisere seg til EM. I kvaliken mot EM var Ibba Norges store stjerne. Landslagstrener Ester. O. Sæther mener at Ibba var det store taleemne etter kvaliken i Spania.

– På futsalbanen har Ibba vært en internasjonalsensasjon. Han fortjener all oppmerksomheten han har fått i media, sier treneren som ble nominert til prisen ”Årets trener” på Idrettsgallaen i år.

Ibba selv forklarer at uten mulighetene han har fått fra futsalen hadde han trolig aldri fått prøve seg som VIF-spiller.

– Det at jeg ble kåret til Norges beste futsalspiller, og fikk en del oppmerksomhet fra media er uten tvil en stor grunn til at VIF tar sjansen på meg. Uten futsalen hadde jeg aldri fått denne muligheten. Samtidig håper jeg at flere og flere spillere kan gjøre det samme som meg. De kan ta steget både fra 2. divisjon og futsalspillere til Tippeligaen. Det er definitivt talent i de lavere divisjonene.

Kan gjøre livet surt for forsvarsspillerne
Sæther forteller at han ikke er overrasket over at Vålerenga tar sjansen på en 26 år gammel spiller uten tidligere Tippeligaerfaring.

– Nei, til det har Ibbas kvaliteter vært for tydelige. Det er alltid fristende for trenere å forsøke seg på spillere med et stort uforløst potensialet. Han har ekstremt fin balanse, tungt skudd og ganske stor fart. Han kan bli en stor suksess i Tippeligaen så lenge han tørr å utfordre sine egne kvaliteter.

Ibba derimot har stor tro på sine egne egenskaper og avslutter entusiastisk.

– Tippeligaen var målet mitt, nå skal jeg nyte drømmen min.

Stengt for kommentarer.