Hva venter de på?

11. februar 2009 20:57 av Renate Østensen 

1. januar trådte den nye ekteskapsloven i kraft. Siden dette er en lov homofile har kjempet for lenge, er det kanskje noe overraskende at homoekteskapene lar vente på seg.

Vigsler på tinghuset i Bergen, Angelica Alme, forteller at det har vært svært stille fra gifteklare homofile. Januar passerte uten en eneste vielse i landets største tingrett, og i tillegg har det ikke blitt bestilt noen vielser for den nærmeste tiden. I fjor ble i gjennomsnitt et par i måneden viet under partnerskapsloven.
- Med tanke på at inngåelsene av partnerskap nesten stoppet opp etter den nye loven ble vedtatt, er dette rart, sier Alme.

I motsetning til bergenserene, har osloenserene ikke vært like trege i avtrekkeren. I januar ble ni par viet i hovedstaden. I et intervju på webtv forteller LLH-leder avdeling Bergen, Tore Lirhus, at mange i likhet med hetrofile par ønsker å gifte seg på sommeren, og at man ikke skal bekymre seg for at så få har lovet hverandre evig troskap til nå.

Stengt for kommentarer.