Brillefin start for Harald Eia

1. februar 2012 15:47 av Ida Helene Bergersen 

Harald Eia setter norske komikeres kunnskaper på prøve i NRKs nye program; Brille. Premieren ble sett av nesten 800 000 nordmenn.

– Det er et humorprogram om vitenskap, som jeg tror passer til de aller fleste, sier Harald Eia (45).

To lag konkurrerer mot hverandre. Laget med mest mulig riktige eller morsomme svar vinner.

Bille er et slags ”Nytt på Nytt” om vitenskap. Vi har et panel bestående av kvikke hoder som skal gjette seg frem til vanskelige, vitenskapelige spørsmål, forteller Eia.

Et “mildere” humorprogram

Harald Eia har laget mange humorprogrammer opp gjennom årene. Blant annet Lille Lørdag, Åpen Post, Uti vår hage og Team Antonsen. Brille er også et humorprogram, men kanskje litt mildere enn tidligere.

– Dette er mer behagelig jobbing. Jeg slipper å løpe rundt med parykk og korsett. Programmet krever konsentrasjon og gode ideer – det passer meg bra. Jeg begynner å bli en voksen mann, sier komikeren.

Bortimot 800 000 mennesker fikk med seg premieren – et mye høyere tall enn forventet.

– Tilbakemeldingene har vært ganske bra. Vi er veldig fornøyde. Tidligere har vi brukt en humor som kanskje splitter litt, som ikke alle liker. Jeg tror de fleste har et annet syn på Brille. Vi prøver å være litt mer hyggelige, sier Eia.

Sammen med Eia er det tre-fire andre som er med på å planlegge spørsmål og oppgaver til hvert program.

– Vi er en liten gjeng som møtes for å legge frem ideene våre. Da siler vi ut slik at vi ender opp med cirka åtte av rundt 50 forslag, forteller Eia.

Brille – et kallenavn

Brille passer for alle som synes det er artig med morsomheter rundt vitenskap. Navnet på programmet har en naturlig grunn.

Brille kommer av et kallenavn jeg har hatt lenge. Når ting er feil, synes ikke jeg det er noe gøy. Jeg har veldig sansen for fakta og vitenskap, og hater unøyaktigheter, sier Eia bestemt.

En rekke komikere har deltatt i programmet allerede. Bård Tufte Johansen er fast deltaker i ett av panelene. Blant annet Are Kalvø, Else Kåss Furuseth og Jon Almaas kommer til å dukke opp i panelet i løpet av de neste episodene.

– Jeg synes vi har fått med en morsom gjeng, sier Eia.

Komikeren ligger ikke på latsiden. 2012 er heller ikke et unntak.

– Det skjer noe hele tiden, og jeg har mange jern i ilden. Selskapet mitt, Funkenhauser Productions, lager blant annet Raske Menn. Ellers driver vi med en del VG-TV-prosjekter. Så får vi se hva som skjer videre, sier Eia.

(Foto: Trine Hisdal)

Stengt for kommentarer.