Oslo Faenskap

1. februar 2012 14:50 av Karima Elisabeth Magnussen 

Metallbandet Oslo Faenskap har tilsammen spilt hele 27 konserter på kun fem måneder. Lørdag spilte de på Høyspentrock i Lørenskog, og dit tar de gjerne turen tilbake.

Oslo Faenskap

- Høyspentrock var et veldig kult arrangement å spille på. God lyd og kul scene. Ettersom vi aldri har spilt i Lørenskog før så var det mange nye ansikter der, samt mange gamle fans. Vi drar gjerne å spiller der igjen! Publikum sto ikke bare stille å så på. Det var også veldig gøy å se at så mange kom for å se oss spille. Vi håper at vi ga et godt inntrykk og at de som var å så på vil følge oss videre, forteller Tord Larsen (16) som er gitarist i Oslo Faenskap.

Helt siden de fem unge gutten la ut sin første singel på Spotify og Itunes for halv annet år siden, har gruppa spilt 27 konserter og rundt 200 giggs rundt om i Norge. Og selv om bandet er relativt ukjent, blir de stadig kontaktet for spillejobber.

- Det siste halvåret har vi begynt å få et navn. Vi har vært endel i media, og bloggere skriver om oss. Promoteringen de har gitt oss har gjort at vi blir kontaktet for spillejobber. Det begynner og bli en stund siden vi meldte oss på ting selv nå.

Nytt medlem
I sommer fikk Oslo Faenskap et nytt medlem i gjengen. Carl Magnus Traberg (16) har spilt i flere band før, men synes overgangen til Oslo Faenskap var litt vanskelig i starten.

- Det å starte i et helt nytt band som er etablert var litt vanskelig. Det var en ny sjanger å forholde seg til, og nye mennesker å bli kjent med. Men Oslo Faenskap-gutta er så hyggelige og tålmodige, så det gikk veldig fint.  Jeg har jo spilt i flere band før jeg startet i Oslo Faenskap, så jeg var godt erfaren på scenen før jeg begynte i bandet.

Og hvordan selve band-navet ble til, var en enkel prosess i følge Tord Larsen. Det gikk simpelthen helt tilbake til barndommen.

- Navnet Oslo Faenskap har vært med oss helt siden vi var noen små drittunger som syntes faenskap var kult. Derfor valgte vi å kalle oss Oslo Faenskap, også er vi jo fra Oslo. Du kan se på det som et slags navn som representer Oslo. Dessuten er navnet originalt, lett synlig og gjenkjennelig. Det er noen av grunnene til at vi har valgt og ikke bytte navn. For hvis vi hadde byttet måtte vi startet helt på nytt med promotering, så vi velger å beholde navnet, forteller han.

Voksende Metallmiljø
Mens Oslo Faenskap har en drøm om å slå igjennom, bruker de alle mulige anledninger til å promotere seg selv, som for eksempel Høyspentrock.

- Selv om mesteparten av Norge og resten av verden er hiphop preget, vokser metallmiljøet. Mange flere ungdommer hører på band som Bring Me The Horizon og Parkway Drive. Det er ikke lenger bare 50Cent og Lil Wayne. Det begynner og bli såpas mange band som spiller den type sjanger som vi gjør, og dermed er det om å gjøre og være først og best i promotering, innspilling og liveshow. Vi prøver og kombinere musikken vår med flere sjangere for og skape noe nytt i håp om og slå igjennom, men mest av alt spiller vi for moro og gleden over å skape musikk, sier Tord Larsen

Og alle i bandet er nok enige om at Høyspentrock i Lørenskog var et vellykket arrangement

- Høyspentrock er et flott tiltak for ungdom som interesserer seg for musikk, og som gir dem muligheten til å oppleve musikk live. Det var mange forskjellige band som spilte der, men det gikk mest i funk, rock og metal. Personlig likte jeg mye av det som ble spilt der. Jeg syns det var supert, forteller Carl Magnus Traberg.

Oslo Faenskap sin facebook-gruppe

Stengt for kommentarer.