Kunst preger hverdagen

1. februar 2012 14:18 av Ingvild Silseth 

Gudrun Eidsvik er daglig leder på RAM Galleri, og er svært fornøyd med besøkstall oppimot tre hundre på utstillingen “Ode til røttene”.

– Utstillingen er poetisk, publikumsvennlig og aktuell i sine tema.

Hun legger også til at den er interessant på bakgrunn av at den er utviklet gjennom tre utstillingsmåter over en lang prosess. I forkant av utstillingen har det blitt lagt stor vekt på markedsføring. Et resultat av dette var et stappfullt lokale på åpningsdagen.

Flere muligheter
Samarbeidet mellom Torill Brosten og Gjertrud Hals startet for tre år siden. En separatutstilling på Kunstnersenteret i Molde, er bare noe av det de har oppnådd de siste årene.

– For hver gang vi jobber sammen vokser det kunstneriske samarbeidet og det skjer en utvikling, sier Torill Brosten.

De søkte på RAM Galleri ved å sende inn bildemateriale av tidligere arbeider, oppdatert cv og prosjektbeskrivelser. Søknaden gikk i boks, og utstillingen kunne ikke gått bedre.

– En slik utstilling betyr svært mye for meg. Det er et anerkjent galleri, søknaden er vurdert av en kunstnerisk jury og jeg har ikke vist noe arbeid i Oslo tidligere.

Brosten legger til at hun er fornøyd med utstillingen i forhold til tiden de hadde til rådighet med montering og sanking av materiale. Hun er også svært tilfreds med måten de klarte å bruke rommet på. Hun har stor tro på at denne utstillingen vil gi flere muligheter til å vise prosjektet andre steder i landet.

Når spørsmålet om utstillingen vil ha betydning for hennes karriere, er svaret klart og tydelig.

– Ja, uten tvil!

(Foto: Ingvild Silseth)

Stengt for kommentarer.