De blinde inntar løypa

1. februar 2012 14:54 av Marthe Ihle 

Forrige mandag åpnet Tryvann Funkispark, en alpintbakke for funksjonshemmede. Det applauderes av Norges Blindeforbund.

Prosjektet med en skibakke for funksjonshemmede er et samarbeid mellom Tryvann Vinterpark og Skiforeningen. Jørgen Juul, som er informasjonskonsulent i Norges Blindeforbund, er veldig fornøyd med åpningen av bakken.

– For oss i Blindeforbundet er det viktig å spre tilbud som dette til medlemmene våre, da vi har hatt fokus på synshemmede og fysisk aktivitet i mange år, forteller han.

– Alle sports- og idrettstilbud som tilrettelegges for funksjonshemmede er bra, og vi har ikke hørt om tilsvarende permanente tilbud i Norge tidligere.

God åpning
Funkisparken åpnet for første gang forrige mandag, og markedsansvarlig i Tryvann Vinterpark, Ina Mørch, er meget fornøyd med den første uka.

– Det gikk bedre enn forventet. Bakken er et av de få stedene der alle kan møtes på lik linje og ha det gøy uansett funksjonshemning, sier hun entusiastisk. På åpningen antar hun at det møtte 30 – 35 stykker.

På mandager inkluderer tilbudet gratis instruksjon for de oppmøtte. Funkisparken har både snowboard- og skiinstruktører, og Mørch oppfordrer alle til å møte opp:

– Vinteren er for alle! Dessuten er det dermed ikke sagt at tilbudet er begrenset for funksjonshemmede. Også ledsagere, foreldre og andre er velkomne, sier hun.

(Toppbilde: Norges Blindeforbund)

Stengt for kommentarer.