Skuffer norske tvitrere

1. februar 2012 22:35 av Cecilie N. Tveten 

NRKs nye humorsatsing Tweet4Tweet møtte mye motstand på sosiale medier etter premieren.

- Jeg antok på forhånd at det skulle være et morsomt program. Når det viste seg ikke å være morsomt – overhodet – ble det litt vanskelig å ”lese” det.

Tvitreren radiohode2 var en av de mange brukerne av det sosiale mediet Twitter som var negativ etter å ha sett programmet forrige torsdag.

Foto: Kim Erlandsen/Pressebilde

- Jeg synes de kunne ha dempet kjendisfaktoren. Vi leser aviser, blader og ser på TV ellers også, og får med oss det vi trenger der, fortsetter han.

- Det å ha venner som gjester var også en dårlig idé. Mye av praten ble intern. Man burde heller få inn noen som er unge og friske. Twitter er et medium fullt av folk som kan formulere seg, og som sikkert også er morsomme på TV.

Ligner Nytt på Nytt

Programmet, ledet av Jenny Skavlan, med følge av Hasse Hope og Øyvind Vogt, skal oppsummere uken som har gått på internett og sosiale medier. Radiohode2 stiller seg tvilende til saken.

- En trio som følger til sammen ca 17 tvitrere kan kun i en beskjeden grad evne å skaffe seg oversikt over hele den norske Twittersfæren.

Tweet4Tweet minner om en yngre og mer moderne versjon av Nytt på Nytt. Den unge mannen tror allikevel ikke at Tweet4Tweet vil nå dit det populære programmet er i dag.

- Jeg ser at enkelte peker på at Nytt På Nytt også gikk på trynet i starten, men det blir litt for lettvint å si “vent og se”. Referanserammene i Nytt På Nytt er allmenne, alle kjenner de store sakene som oftest ender opp der, og alle ler av enkel ironi eller tilgjort naivitet. Tweet4Tweet har ikke noe av dette. Det er navlebeskuende i en form som mest treffer en litt for snever krets, avslutter tvitreren.

Virker lite planlagt
Hele 78.728 seere benket seg foran skjermen for å se premieren. I andre program var det derimot bare 65.000 seere som valgte å følge med. Blogger og tvitrer Hilde Gundersen skjønner hvorfor.

- Programmet fortjener absolutt kritikken det har fått. Det hele virker lite planlagt, og jeg føler ikke at det ligger noen som helst mening bak det.

Hun tror at folk får nok av de sosiale mediene uten at Jenny Skavlan og gjengen trenger å gjenta alt som skjer på Twitter i løpet av uka, på TV.

- Programlederne får nok mer ut av det enn seerne. Jeg kommer ikke til å fortsette å se på, avslutter Gundersen.

Stengt for kommentarer.