Full fart på spark

1. februar 2012 14:16 av Thea Hope 

Lørdag var det duket for Sparkstøtting i Grefsenkollen. Knall og fall må påregnes, og 15 sparker måtte bøte med livet.

– I år er løypa mer ekstrem og krevende enn hva den har vært tidligere. Det er flere hopp og hindringer underveis. Alt i alt er arrangementet bedre i år, sier kommunikasjonssjef i Red Bull Kristian Kjelman.

For tredje året på rad var det tid for konkurranseivrige deltakere til å innta Grefsenkollen og Oslo Skisenter. I par skal de sette utfor en løype som byr på flere utfordringer. Kjelman liker at flere har fått øynene opp for vinterleken.

– Vi ser at interessen for arrangementet blir større og større, så dette er helt klart en sport i utvikling, sier Kjelman

Publikum stiller opp
Selv om gradestokken viste minusgrader og været var grått, hindret det ikke publikum i å sette av lørdagen i Grefsenkollen. Red Bull sørget for pølser, varm drikke og oppvarmet telt til dem som måtte ønske det.

– Det er flere tilskuere i år enn de tidligere årene. Det skyldes nok at arrangementet er blitt mer kjent og flere har hørt om det. Når det kommer til deltakere, har vi en maksgrense vi må holde. Som i fjor ble listene hurtig fulltegnet, og vi måtte sette flere på venteliste. Vi har jobbet på spreng siden desember med forberedelser og markedsføring, så det er gøy at det har gitt uttelling, forteller Kjelman.

Høy stemningsfaktor
Med 48 lag til start, kan ikke alle komme helt til topps. For guttene Kenneth André Martin (20) og Audun Krogstad (21) er ikke det så viktig å vinne, men å delta.

Kenneth André Martin og Audun Krogstad er godt fornøyd med egen innsats i Red Bull Sparkstøtting.

– Dette er andre gang vi deltar, og det var like gøy i år som sist. For oss er ikke det viktigste å vinne. Det sosiale og den gode stemningen som lages her, er helt klart det beste med arrangementet. Vi hadde lyst på en medalje da vi kom, men etter en uheldig start og sisteplass, må vi utsette en pall-plassering til neste år, sier guttene som mener det er bedre å starte på bunn og heller jobbe seg oppover.

– Da er det ingen forventninger til oss. så Om ti år står vi øverst på pallen med pokalen, gliser Kenneth André Martin.

Avslutter med Afterspark
Selv om man ikke går videre fra første runde, betyr ikke det at festen er over. Med leker og underholdning hele dagen, er det mye å finne på når man har sparket fra seg. Høydepunktet er Afterspark fra klokken 17.30.

– Afterspark starter etter premieutdelingen. Her er både deltakere og publikum invitert til skikkelig fest i kjent afterspark-stil. DJ-bord er på plass, så dette blir en kveld med hæla i taket og tenna i tapetet, forsikrer Kristian Kjelman.

Foto: Thea Hope

Comments

En kommentar to “Full fart på spark”
  1. Karianne sier:

    Dette var en kjempebra sak:) Tror du vil bli en god journalist når du er ferdig på nkf