Vokal står i fokus

1. februar 2012 14:25 av Kine Falch 

Det omdiskuterte TV- programmet The Voice hadde premiere på fredag. Hanne Evensen håper at sangkonkurransen vil få frem flere talenter.

– Jeg visste at det skulle være noe nytt, og jeg hadde hørt rykter om at dommerne skulle sitte med ryggen til. Jeg syntes det hørtes spennende ut, men jeg visste jo egentlig ikke helt hva jeg kom til.

Hanne Evensen tror at det er mange som ikke vil melde seg på sangkonkurranser på TV fordi utseende ofte blir kommentert og stemmen blir lagt mindre vekt på.

– Det hadde en betydning for meg som også da jeg meldte meg på. Jeg syntes at det hørtes mer trygt ut når dommerne ikke sitter og stirrer meg opp og ned når jeg synger.

Evensen håper og tror at sangkonkurransen vil føre til at flere gode stemmer kan komme frem i lyset, uansett utseende eller alder.

– Det finnes mange gode sangstemmer i Norge, men mange er gjemt bort. Det har blitt lagt mye vekt på å ha hele pakka, men ofte er det nok å ha en sykt bra stemme. Jeg håper ihvertfall at jeg kan være en av dem som kan lykkes i sangkonkurransen, sier Olsen.

Populært med ny vri
– Endelig et talentprogram der utseende ikke har noe å si, sier Sandra Olsen som gjorde klart opp sin mening på Twitter.

The Voice er en helt ny type sangkonkurranse der dommerne sitter med ryggen til når deltakerne opptrer. Programmet hadde stor suksess i USA, og etter premiere i Norge ble det stor snakkis på de sosiale mediene Twitter og Facebook.

– Jeg synes veldig mye med The Voice er bedre enn blant annet Idol. Dommerne, programlederne og konseptet generelt er bedre, sier Olsen.

Åpningen av programmet slo fjorårets Idol med 200 000 seere, og X- factor med 100 000 og Olsen mener hun vet hvorfor.

– Drittsekk- TV er så ut. Derfor liker jeg konseptet til The Voice kjempegodt.

Stengt for kommentarer.