Utestengt fra nettsted – så utenlandsk ut

31. januar 2012 22:56 av Karina Stene 

Just Andrè Michaelsen (33) ble forrige uke utestengt fra datingtjenesten Sukker.no. Grunnlaget deres var at Just Andrè så utenlandsk ut.

- Min profil ble plutselig stengt,  jeg trodde det var fordi profilbildet mitt ikke ble godkjent, og jeg skjønte ikke hvorfor. Jeg sendte dem en mail og spurte, sier Michaelsen.

I mailen Just Andrè fikk i retur, het det at han så utenlandsk ut og at de oppfordret han til å bruke internasjonale tjenester.

- Jeg svarte tilbake at min blodslinje er norsk i minst åtte generasjoner bakover, som er så langt jeg har sjekket. Bare fordi en norsk gutt er født med brunt hår og brune øyne så er han ikke automatisk fra utlandet og ikke bor i Norge.

Etter litt dialog mellom Michaelsen og Sukker kommer det frem at Michaelsen skal ha logget inn på sin profil fra både Norge og Tyskland. De mener at innlogging fra ulike land over kort tid ofte er et tegn på svindel eller reklame. Selv har han aldri vært i Tyskland.

Foto: Privat

På profilen sin har Michaelsen skrevet følgende:

“Liker ikke måten den norske stat lopper oss hardt arbeidende landsmenn for penger, gjennom alt for høye skatter og avgifter”.

- Hvilken tysker ville skrevet det?, legger han til.

Sukker-teamet la seg i midlertidig flat, unnskyldte seg og ga han kompensasjon for glippen med reaktivert konto og en måned gratis “superbruker”.

- Ikke det at jeg trenger den måneden, sier en irritert Michaelsen som nå har slettet kontoen sin.

Til Norgesnytt uttaler support-teamet til Sukker at det hele var en misforståelse.

- Vi mente ikke utseendet når vi sa det, men at han brukte en IP/maskinvare-adresse fra utlandet og hadde webadresser i sin profiltekst. Dette var mistenkelig og da utstenger vi profilen inntil det motsatte er bevist. Vi bruker ikke bilder i vår utestengelse siden det er enkelt å kopiere/stjele fra andre.

- Når han tok kontakt oppklarte vi det og aktiverte han igjen, sier Morten fra support-teamet.

Michaelsen sier at han selv klarer å takle dette fint, men frykter at det kan bli dårligere mottatt dersom andre blir utsatt for det samme.

- Ta det til etterretning før neste tabbe, avslutter Michaelsen.

Stengt for kommentarer.