Kreative sjeler prøver lykken på Blå

31. januar 2012 16:38 av Camilla Westad 

Sist helg var Nina Jahrmann på søndagsmarkedet på Blå for å selge for første gang. På salgsbordet hennes stod det utstilt alt fra hjemmelagde såper til smykker og strikkede vesker.

- Tidligere har jeg hatt venninner over på besøk der jeg viser frem og selger. Men jeg har også solgt på noen andre markeder rundt omkring.

Kreativitet
Av alt det fine som kan finnes rundt på markedet, kan man lure på hvor kreativiteten deres kommer fra.

- En som er god kreativ, er en som er god til å kopiere er det noen som sier.  Det hjelper å få inspirasjon fra andre. Dette er noe jeg er glad i å drive med, har nå holdt på i 25 år og kommer til å fortsette med dette en god stund til.

Til vanlig jobber Jahrmann i barnehage, noe som er noe helt annerledes enn hva hun holder med på markedet denne søndagen. Men hun får også vært litt kreativ på en litt annen måte på jobb og får litt inspirasjon derfra. Men på spørsmålet om hun har bestemt seg om hun kommer tilbake neste søndag svarer hun.

- Det spørs litt hvordan dagen går, hvor mye interesse det er for produktene mine. Men det er uansett fin måte å treffe nye mennesker på, så skal ikke se bort i fra at jeg kommer igjen.

Elleve år med marked
Monika Wulfken er den som har ansvaret for søndagsmarkedet. Markedet har til sammen holdt på i elleve år. Monika forteller at tanken bak dette var å gi kunsthåndverkere, designere og andre kreative sjeler en arena der de kan selge sine produkter på.

- Det er kjøpers marked, så vi stiller ingen krav til selgerne hos oss. Det finnes flere bruktmarked rundt omkring, men vi ønsker å være et alternativ til dette. Selger man bra kommer de igjen, selger de dårlig har man kanskje ikke truffet med produktene sine, forteller Wulfken.

Rundt i lokalet selges det alt fra vintagesmykker til hjemmestrikka luer og votter. Her skjules det mange skatter og unike varer. Produktene det selges mest av varierer fra sesong til sesong. Våren og høsten er den travleste tiden, men også helgene før jul er det stor pågang.

Stengt for kommentarer.