Synkroniserer i dans

1. februar 2012 17:32 av Matunda Nishobora B. 

Blant de fremste dansegruppene i Europa har Quickstyle imponert med sin synkrone dansestil.

Tekst: Matunda Bigirimana

Quick består av fire gutter som startet med dans da de etterlignet Micheal Jackson. Etter hvert så Bilal og tvillingbroren hans Suleman Malik at dans var noe de kunne bli flinkere til. De etablerte deretter dansegruppen Quick style crew i 2007 sammen med deres barndomsvenn Nasir Sirikhan. Et år senere ble Kim Daniel Eriksen også en del av gruppen.

Allerede i 2008 fikk tvillingene Bilal og Suleman Malik prisen for ”Worlds best hip-hop duo” under VM i hip-hop.

Foto: Remi Salvieski

- Duo prisen jeg og Suleman fikk var stort, men ikke stort nok. Vi har mye mer å gå på. Jeg følte derfor ikke særlig mye. Vi la heller ikke mye jobb bak dansen, sier Bilal Malik.

Quickstyle har i dag forskjellige workshops både i utlandet og i Norge. I tillegg til deres eget dansestudio hvor de underviser 65 faste elever i alderen åtte til 25 år, her i Oslo.

- Alle ser på hverandre som en del av en stor gruppe, og jobber derfor hardt for å få til noe alle kan få til, forteller Nasir Sirikhan som i 2008 fikk sølv i verdensmesterskapet for sin solo opptreden.

I år skal gruppen være med i ”SDK” som er en dansecamp i Tjekkia. Der samles det dansere fra hele Europa med forskjellige hiphop-stiler, fra popping, locking, breaking og mer. Gruppen skal holde workshops og undervise andre dansere i hip-hop stilen deres.

- Det som skiller denne gruppen fra alle andre hip-hop grupper er at de gjør alt helt likt. De kunne ha vært en person klonet, forteller Marte Holm, verdensmester i Cheer Dance.

Hun legger til at de lager all koreografi ut i fra hva teksten på sangene sier.

Se noen av deres koreografier her.

Stengt for kommentarer.