Gir nytt liv til Dream Theater

31. januar 2012 14:53 av Mathilde Aarvold Bakke 

Mike Mangini skuffer ikke som Dream Theaters nye trommeslager, og har gitt bandet ny energi.

– Det er en ære å få spille med Dream Theater. Samtidig ønsker jeg ikke å erstatte Mike, sier Mangini etter sin audition.

I 2010 valgte bandets tidligere trommeslager, Mike Portnoy å slutte i Dream Theater etter 25 år. Bandet gikk i gang med audition i New York, på leting etter en ny trommeslager. Mike Mangini satte standarden på audition, og takket ja da han fikk tilbud om å bli med i bandet.

Torsdag 26. januar holdt Dream Theater sin første konsert i Norge med ny trommeslager, i Valhall Arena. Mangini skuffet ikke under torsdagens konsert, og fikk vise hva han er god til i en lang, avansert trommesolo.

Ny energi
– Dream Theater har fått et nytt liv og ny energi, sier Kim Arthur Sakariassen, teknisk ansvarlig i DTNorway. 

Sakariassen har vært fan siden 1996, og har vært på ti konserter tidligere. Allikevel var forventningene til torsdagens konsert høye.

For Sakariassen kom det som et sjokk at Mike Portnoy skulle slutte i bandet.
– Portnoy gjorde alt for bandet og fansen. All kontakt med fanklubben gikk gjennom ham, sier Sakariassen. Jeg våknet til en mail fra bandet, og lurte på hva i alle dager som kom til å skje nå.

Nå har fanklubben kontakt med resten av Dream Theater, inkludert Mangini.
– De er mer åpne, og det er lettere å ta kontakt, sier Sakariassen.

Sakariassen mener at bandet ikke kunne valgt noen bedre erstatning for Portnoy enn Mangini.
– Han brenner virkelig for det. Som trommeslager kan han erstatte Portnoy musikalsk, men de er to forskjellige personligheter. Bandet mistet en viktig ressurs da Portnoy sluttet, sier Sakariassen.

Nytt album
I 2011 gav bandet ut sitt første album med Mangini på trommer, A Dramatic Turn Of Events. Sakariassen mener det levde opp til forventningene.

– Det er den beste skiva bandet har gitt ut etter 2000, med veldig mye av det gamle, gode fra 90-tallet. Jeg tror de har en bevisst satsning på å bringe det gamle tilbake, sier Sakariassen. 

Stengt for kommentarer.