Intelligent trening gjør deg glad

31. januar 2012 15:20 av Natalie Mossum 

Ved å holde deg fysisk i form kan du unngå psykiske lidelser. Pilates er den beste formen for styrketrening, mener oslotrener.

− Jeg er lei av hjernedød trening på helsestudio, sier Angelica Omre, deleier av pilates- og dansestudioet Kavakava.

Omre mener  at pilates er den beste formen for styrketrening. Den fokuserer mest på kjernemuskulaturen som er veldig hensiktsmessig for en god holdning, bedre kroppsbevissthet og for å unngå slitasjeskader i nakke og rygg.

– Pilates er en intelligent form for trening. Og med pilates og dans må man virkelig fokusere og konsentrere seg. Og jo mer man gjør det, jo fortere vil man se resultater, sier Omre.

Omre driver danse- og pilatesstudioet Kavakava på Bislett sammen med Jarle Sandodden. Omre er utdannet innen dans og bevegelsesterapi.

Arena for dans og kjærlighet
Hver fredag samles 80 til 90 tangodansere i alle aldere i deres nye lokaler. Og dukker du opp tidlig på kvelden får du et grunnleggende kurs i tango. Senere på kvelden åpnes dansegulvet for alle, dette kalles Milonga.

− Folk samles for dansen og har den til felles, og man trenger ikke være flink. De enkleste trinnene kan gi deg den følelsen av lidenskap, så det er klart at dette er et ypperlig sted å møte noen, fortsetter Omre.

Eksperter på psykisk helse har lenge konkludert med at dans har en stor innvirkning på mennesker med psykiske lidelser, i følge BBC. Det har også meget god effekt på stress og rehabilitering av følelser.

− Dans er en måte å bearbeide følelser og frigjøre dem, i stedet for å lukke de inne, for så å gå til legen med depresjon og angst, sier danseforskeren Sarah Cook til BBC.

Treningen som gir en indre ro
Kristin Kollsete har deltatt på både introkurs i tango og pilates på Kavakava.

− Tangokurset var veldig gøy, og ikke så vanskelig som jeg hadde trodd. Jarle er en fantastisk dyktig danser, og instruktør. Så selv om jeg hadde null forutsetninger for å være flink, så føler jeg at dette er noe jeg kan mestre.

Kollsete forteller at av personlig erfaring kan bekrefte at dans er godt for fysisk og psykisk avspenning.

− Jeg tror absolutt at dans er godt for psyken. Vi har alle en hektisk hverdag, og man trenger ikke ha store psykiske lidelser for å ha godt av litt mental avlastning.

Stengt for kommentarer.