Bingo med allsang

31. januar 2012 15:25 av Henrik Bjurstedt 

Ostepopp, støtmaskin og en lettere brisen bingovert, dette er ikke vanlig bingo.

- Selve spillet er som vanlig bingo. Jeg er skøyeraktig nok til å klistre på litt ekstra, alt fra allsang til kjas og mas fra en lettere brisen bingovert, sier bingoverten selv. Jeg gjør alt mulig for å glede publikum, men ofte gleder det mest meg selv, forteller Ronny Haugeland.

Annenhver onsdag blir det arrangert bingo på utestedet ”Blå” i Oslo. Ronny har dratt med seg ideen om bingoen fra Kristiansand, hvor han drev en bar for noen år siden.

- Det var veldig populært med quiz på pubene i Kristiansand. Derfor valgte jeg å ha bingo på puben jeg selv drev, noe som ble veldig morsomt for meg og mine omgivelser, sier Ronny.

Allsang og en brisen bingovert
Bingoverten flyttet opp til Oslo for to år siden. Ved siden av bingoen jobber han til daglig som bartender på Grünerløkka Brygghus, byens triveligste ”vannhøl” som han beskriver det.

Han husker ikke hvilken dato han startet opp bingoen, og har heller ikke noe begrep på hvor lenge han vil holde på.

- Jeg har rent glemt når det hele startet, men jeg fant noen gamle bilder på Facebook som var datert 2008. Det vil si at det begynner å bli noen år siden, sier han.

Det merkes at studentene syntes bingoen er et kult samlepunkt, for de kommer gjerne tilbake etter å ha vært der første gangen.

- Det er klart det er stas. Publikum og jeg har utviklet ”inside jokes”. Jeg har tenkt til å holde på så lenge det er liv og ikke lottomyndighetene setter en stopper for hasard og gamling, avslutter Haugeland.

Folkelig og morsomt
At studenter kommer tilbake understrekes av Fanny Elise Bettum Lunde, som selv er en fan av bingoen.

- Jeg kan absolutt tenke meg å dra tilbake, sier Fanny.

Fanny studerer for øyeblikket i England, men var tilstede under en bingokveld tidligere i januar måned.

- Det overrasket meg faktisk hvor populært det har blitt. Dørene åpnet klokken seks og da var det allerede kø utenfor, selv om selve showet ikke startet før klokken syv, sier Fanny.

Fanny ble anbefalt bingokvelden av en venn som spiller i husbandet på bingokvelder.

- Han fortalte meg at jeg ville like det, så da dro jeg med meg en svær gjeng, sier hun.

”Vanlig” bingo involverer som regel ikke allsang og alkohol. Dette trekker Fanny frem som en av hovedgrunnene til at hun liker bingoen.

- Jeg har aldri vært på ”vanlig” bingo, men jeg ser for meg at det er stor forskjell. De skåler mest sannsynlig ikke hver gang det trekkes opp en rosa ball fra bingotrommelen, får en ostepopp-pose på bordet hvis de vinner, eller avgjør hvem som får bingo ved uavgjort med støtmaskin. Konseptet er veldig folkelig og morsomt, avslutter hun.

Stengt for kommentarer.