Ungt filmtalent

26. januar 2012 11:24 av Marte Voldseth Haugrud 

På musikkvideoer og filmer tenker de fleste på folkene foran kamera. Få tenker på at det også står noen kan og holder kamera. En av disse er Isak Svartis Botnen (17).

Foto: Ludvig Holthe Holm

5. januar i år ble en musikkvideo lastet opp på Youtube. Sangeren er en ung operasanger ved navn Håkon Ricardo Storstadmo, og bak kamera står Isak. Videoen fikk bra respons; den fikk til og med et oppslag i lokalavisen.

Alltid noe man kan forandre på
Musikkvideoen handler om et kjærestepar som er ute og kjører. De krasjer, gutten dør og jenta sørger over han. Isak ble fornøyd med resultatet, men mener det er enkelte ting de likevel kunne ha forandret på.

- Det er en ganske simpel historie, og det ble kanskje litt mange klisjeer. Redigeringen er også noe mørk, og gå-scenene med Håkon er ustødige; der burde jeg benyttet steadycam.

Isak er likevel stolt over å ha vært med på produksjonen, og skyter av et sammensveiset produksjonsteam og gode skuespillere.
- Produksjonen gikk som en drøm, sier han.

Foto: Lise Stangvik Musum

Stor filminteresse
Isak lagde sine første filmer på Filmbussen, et kulturtilbud for ungdom i Midt-Norge. Slik vokste interessen for film.

- Interessen kommer vel av at jeg i ganske ung alder ble fascinert av filmer og ønsket å produsere noe lignende selv. Det har jeg gjort siden jeg begynte på videregående.

På spørsmålet om hvor glad han er i film på en skala fra én til ti, er svaret enkelt.
- Det må være en tier!

Norgesmester
I fjor deltok Isak på Norges første NM i film for ungdom i Sandefjord. Da samarbeidet han også med Aksel Waade, produsenten bak Håkon Ricardos musikkvideo. Der tok de med seg seieren hjem.

- Slike ting er definitivt bensin på tanken for å satse videre. Det viser at innsats lønner seg.

Veien videre
Isak er usikker på hva han har lyst til å gjøre etter videregående.
- Planen er å kunne leve av film. Jeg har lenge vurdert studier i utlandet, men jeg tar det litt som det kommer.

Om ti år ser Isak for seg at han har et navn innen filmindustrien, og han håper også at han er involvert i store produksjoner.
- For tiden jobber jeg med å bygge kompetanse og erfaring, avslutter han.

Stengt for kommentarer.