Visuell nattergal

28. januar 2012 0:00 av Tone Iren Østebø 

Nattergalen har premiere på Rogaland teater 9. mars. Det blir en annerledes forestilling, men minst like god som oppsettet ved Oslo Nationaltheater. 

Helga Guren (25) er nattergalen i årets stykke av H.C Andersen “Nattergalen”. Hun har en toårskontrakt i Rogaland Teater. Hun spiller også Lucifer i forestillingen Sonny.

Tett samarbeid med regissør
Guren synes det er utrolig fint å få være med på dette oppsettet. Hun liker spessielt godt  at det er et demokratisk forhold mellom skuespillerene og regissør Øyvind Osmo Eriksen.
Guren og de andre skuespillerene får komme med innspill og får trekke paraleller for å se om ting kan gjøres på en annen måte.

- Vi leker mye, forteller Guren.

Annerledes forestilling
I forhold til Oslo Nationaltheater som satte opp H.C Andersens stykke i 2005, som var storslått og tradisjonelt blir Rogaland teaters versjon mer visuell og fysisk. De har ikke manus, men tar det etter hvordan stykket er. Det blir minimalt med snakking.

I 2005 fikk Nattergalen som da hadde forestilling på Nationaltheateret god respons fra aviser som Vg og Dagbladet. Med seks i terningkast fra flere aviser hadde Nattergalen stor suksess.

I følge Tone Volla Tøstie ved Forestillingsarkivet hadde forestillingen 33 185 publikummere noe som tilsier 77% besøk på 58 forestillinger.

- Jeg har ikke forutsetning om å få det bedre enn det de gjorde i Oslo, det er mange måter å fortelle en historie på, avslutter Guren.

Billetter til forestillingen kan kjøpes her.

Stengt for kommentarer.