Store forventninger til årets festivaler

25. januar 2012 13:00 av Anette Eveline Jonassen 

Hvis solen er på vår side denne sommeren, er dette en musikksommer vi sent vil glemme.

Selv om vi bare er i slutten av januar, så har festivalene allerede begynt å offentliggjøre store artister. Allerede nå kan både Coachella i USA, Roskilde i Danmark og Pstereo i Trondheim friste med artister som Radiohead, Bruce Springsteen og Kaizers Orchestra. Og dette er bare en brøkdel av musikaliteter vi kan vente oss når snøen har smeltet, og solen skinner.

Øyafestivalen har annonsert at det vil slippes en stor internasjonal artist veldig snart. Tilhengerne på nettstedet Facebook har satt sitt håp på at dette vil være det kjente bandet The Cure, som også er å se på flere festivalarenaer denne sommeren. Da det ble lagt ut at den store artisten var hitlistedronningen Florence + The Machine, var det glede i tilbakemeldingene fra Facebook-brukerne.

Nytt, stort og populært

Av festivalene her til lands er det flere artister som går igjen. Nykommeren Jonas Alaska blir å finne på Øyafestivalen, Hovefestivalen og Pstereo. Det samme gjelder også for den nye Urørt-vinneren, Mikhael Paskalev, som hittil skal spille på to festivaler i Norge i løpet av sommermånedene.

Er man på jakt etter noe litt større og med flere heftige lineups, har Cochella og Roskilde flere store artister på scenene sine. Cochella kan bekrefte å ha fått med seg noen av tidenes største hiphop og rap legender, Snoop Dogg og Dr. Dre i en og samme konsert. Roskilde kan by på populære Wiz Khalifa, som er en relativt fersk hiphop artist, som har høstet gode kritikker. Ellers i det store utland kan man få gleden av å høre Björk med sin alternative musikkstil, Bon Iver,  med flere.

Festivalsommer i Norge

Har du planer om å være i vårt landstrakte land i sommer, kan du fortsatt nyte sommerdagene med god musikk som stimulererørene. Med mange kjente artister allerede klare i januar, er det fortsatt ikke usannsynlig at det vil komme flere store headlinesutover våren.

Blant festivaltilhengerne i Trondheim er Coldplay og Muse store favoritter. Om dette er  to band som vil bli årets headliner på noen av de store festivalene rundt omkring, vet vi enda ikke, men vi kan alltids krysse fingrene.

Musikalsk helg i vente

Klarer du ikke å vente til sommeren for å få høre ny, god musikk, arrangeres Trondheim Calling 27.-28. Januar. Hvis du er en musikkentusiast eller bare er ute etter noe nytt og spennende, er dette noe man burde få med seg.

Stengt for kommentarer.