Midt-Norges musikalske møteplass

25. januar 2012 11:02 av Lena Gundersby Gravdal 

Med enda flere forhåndsolgte billetter enn i fjor, og flere kjente band på plakaten, satser Trondheim Calling på å videreføre suksessen som møteplass for alle musikkinteresserte i regionen.

Stor interesse

Helgen 27 og 28 januar, er det igjen klart for Trondheim Calling Live. Festivalen skal foregå midt i byen, på Byscenen, BrukBar og Supa klubb. Fjorårets festival ble en stor suksess, og i år har forhåndssalget av billetter skutt fart. Pressekontakt Arne Slomann Johannessen, tror det er flere grunner til det.

-       Vi har nok litt større og mer kjente band på plakaten i år, sier han. Før han legger til at det kanskje er lettere å gjøre seg bemerket år nummer to.

Den gode historien

På dagtid vil det være diverse kurs, workshops og annet interessant påfyll, hvor mye vil dreie seg rundt temaet ”den gode historien”.

- Det skal handle om hvordan artister best kan iscenesette seg selv, og på den måten gjøre seg selv mer interessante, forteller Johannessen engasjert.

Han utdyper videre at konferansedelen av programmet sannsynligvis er mer aktuelt for folk i bransjen. Samtidig legger han vekt på at det er åpent for alle, og at det er mye å hente også for andre.

-       Vi har satt sammen et variert program, hvor det skal være noe for de fleste med en grunnleggende interesse for musikk og kultur.

Satser på norsk

Konferansedelen blir avløst av en konsertdel, der mange nye og unge artister får vist seg frem.

Det vil i alt foregå på fire ulik scener.

-       På Byscenen vil det være to scener, samt én på Brukbar. På Supa vil det være en litt mindre scene, denne vil være forbeholdt DJs og elektroniske artister, utdyper Johannessen.

Johannessen er enig i at det er naturlig å sammenligne bransjefestivalene ByLarm og Trondheim Calling, men peker på en forskjell i musikkprofilen.

-       Der ByLarm har en mer skandinavisk dekning, ønsker Trondheim Calling å satse på norske musikere, vi ønsker å ha vise frem de beste nye norske artistene, utdyper han.

Det vil i hovedsak være artister som allerede er signert, og Johannessen kan fortelle at det er mye spennende som vaker i musikkmiljøet i regionen.

Han understreker viktigheten av musikkeksport.

- Eksporten er viktig både regionalt og nasjonalt, artister må få vist seg frem og knytte kontakter avslutter han.

Stengt for kommentarer.