Rosenborg tilbake på tv-skjermen

24. januar 2012 16:42 av Ole Aasheim 

Rosenborg får for første gang denne sesongen vise seg frem fra hjemmebanen sin. – Det er bra for profileringen vår, sier Anders Gjøse, daglig leder i Rosenborg Hockey.

TV2s satsing på norsk ishockey har både blitt hyllet og kritisert. Hyllesten kommer av at de nærmest sender 50 kamper i løpet av én sesong, noe som er mye mer enn tidligere. Samtidig er kritikken på at de burde sendt flere kamper og få de på en åpen kanal. I dag blir kampene vist på betalingskanalen TV2 Sport.

TV2 til Trondheim
Tirsdag 24. januar blir Rosenborg Hockey for første gang i 2011/2012-sesongen vist på TV2 Sport fra hjemmebanen. GETLigaen har kommet til 35. serierunde, og først nå får Rosenborg sjansen å vise seg fra hjemmebane. Anders Gjøse, daglig leder i Rosenborg, er fornøyd med at TV2 kommer til Trondheim.

- Det betyr flere ting for oss. Vi får profilert samarbeidspartnerne våre, det er også hjemmelaget som bestemmer hvilke sponsorer som skal vises. Samtidig får vi vist frem laget vårt på hjemmebane og våre fantastiske supportere, forklarer Gjøse.

Han mener at Rosenborg ble undervurdert foran sesongen, og derfor har ikke TV2 vært i Trondheim tidligere.

- Det er vel fordi TV2 med Langli og co undervurderte oss foran sesongen. De forventet at vi kom til å gjøre det mye dårligere.

TV2-ekspert enig med Gjøse
TV2s hockeyekspert Bjørn Kristian Erevik er enig med Anders Gjøse.

- Det hadde nok en sammenheng rundt interesse. De dårligere lagene blir ikke vist like ofte, og Rosenborg mangler et oppgjør med stor interesse, sier Erevik.

Rosenborg, sammen med Stavanger, er de eneste lagene i GETLigaen som ikke ligger på østlandet. Det gir det en ekstra utfordring. Vålerenga for eksempel har kamper mot lag som Sparta, Lørenskog og Storhamar som har masse interesse, og de blir vist oftere. Rosenborg mot Vålerenga har nok potensiale med tanke på merkenavnene.

TV2 sender som sagt opp mot 50 hockeykamper fra Norge i løpet av én sesong, selv om det er det TV2 har råd til skulle gjerne Erevik ha sett at alle kampene ble sendt.

- Jeg er en hockey-mann og skulle gjerne sett at alle kampene ble sendt. Det er jo nesten opp mot 50 kamper som blir sendt, og det er mer enn hva vi har vært vant til tidligere. Det er jo selvfølgelig økonomien som spiller inn her, forklarer Erevik.

Anders Gjøse er også fornøyd med TV2.

- De er jeg godt fornøyd med. Sendingene er bra, de har også steppet opp etter salget til Danmark. Skulle dog ønske de hadde mer hockey på sportsnyhetene. De kunne også sendt enkelte kamper på en åpen kanal som TV2 Zebra, sier Gjøse.

Han inviterer gjerne TV2 tilbake til Trondheim.

- Vi spiller bra hockey her, publikumssnittet vårt er bra og atmosfæren er god. Samtidig er våre spillere er profiler, sier han.

Stengt for kommentarer.