Ølprisen stiger

24. januar 2012 15:34 av Patric Angefuhr 

Flere av Trondheims utesteder økte prisen på en halvliter øl med over 12 prosent etter nyttår.
– Irriterende, synes studentene.

Etter at myndighetene valgte å sette opp avgiftssatsene på øl i både 2011 og 2012, har flere av utestedene nå sett seg nødt til å sette opp prisene.

- Blir flere hjemmefester
Thomas (23) studerer til vanlig ved NTNU i Trondheim. Han forteller at han selv og flere av hans kamerater nå vil tenke seg om to ganger før de velger å dra den helt ut på byen.

- Vi synes jo dette er ganske irriterende. Vi er heldige som har et studentkort å vise frem, men nå begynner det nesten å bli for dyrt. Det blir nok flere hjemmefester hos oss fremover.

Thomas er ikke den eneste som synes prisene blir i overkant høye.

Foto: 森井ゴンザレス/Flickr

- Vi har jo lyst til å være sosiale, men alle har ikke jobb. Det betyr jo at vi ikke alltid kan bli med på ting der det skjer, forteller Lisa Iversen (24).

Ikke billigere fremover
Ifølge Statistisk Sentralbyrå har ølprisene steget med 8,4 prosent i løpet av to år. Administrerende direktør for Hansa Borg Bryggerier, Lars Andreas Midtgaard, har tidligere forklart til NRK at han ikke tror på billigere øl i tiden som kommer.

- Vi ser at myndighetene gjør det vanskelig for oss ved at avgiftene ble økt kraftig. Råvareprisene har økt, og dette medfører at prisene vil gå oppover i tiden som kommer, forklarte Midtgaard til NRK i fjor.

Fortsatt billigere alternativer
Til tross for de økte prisene vet Thomas fortsatt om steder hvor man kan finne litt billigere øl, og peker spesielt på Cirkus som en av de billigste.

- Jeg vet jo godt om stedene med billigere øl, som for eksempel Cirkus, men det er ikke alltid dit vi vil dra når vi skal ut og feste. Det finnes veldig mange fine steder rundt omkring, men det kan rett og slett bli for dyrt, avslutter han.

(Toppbilde: Kalleboo/Flickr)

Stengt for kommentarer.