Jazzer Stavanger inn

24. januar 2012 15:10 av Anne Oma 

I helgen kom Shannon Powell fra New Orleans til Stavanger for å delta i TradJazzWeekend. Her kommer flere andre jazzmusikere for å holde konserter.

- I New Orleans spiller de ikke så mye tradisjonell jazz lenger, og derfor elsker jeg å komme til Norge, hvor de gjør det.

Tradisjonell jazz i fokus
Shannon Powell blir omtalt som The World´s greatest drummer, og er en av de mest ettertraktede trommeslagerne i verden. Den 20. januar begynte helgen med Workshop der han spilte med lokale musikere og forklarte hvor han oppdaget jazzmusikken.

- Jeg vokste opp med en kirke rett utenfor der jeg bodde. Som liten guttunge begynte jeg å ta del i musikken som ble spilt i kirken.

Han reiser verden rundt for å spille tradisjonell jazz på trommer, og forklarer at det er også slik han tjener til livets opphold.

- Musikk er en følelse. Alle kan drive med musikk fordi det kommer fra hjertet, sa Powell for publikum under Workshop som fant sted på torsdag på Sjøhusene i Stavanger.

Blitt større
Daglig leder i Stavanger Jazz Forum Helleik Kvinnesland (45) forteller at miljøet innenfor jazz har blitt bredere.

- Det har blitt større både på publikumsiden og på utøversiden. I tillegg tilbyr Universitet i Stavanger jazzutdanning. Det har bidratt til mer interesse for jazz. Med en god blanding av lokale og kjente musikere er det med på å trekke folk. Shannon Powell er en av de største artistene som opptrer under TradJazzWeekend, og er inspirerende både for publikum og jazzmusikere. Dette er den 17. gangen han er i Norge, men første gang under denne festivalen.

(toppbilde) I aksjon: Shannon Powell under fredagens Workshop på To Trapper Opp ved Stavanger Sjøhus sammen med Simen Kiil Halvorsen (20) på trompet og Reidar Garthus (23) på saxofon.

Comments

4 kommentarer to “Jazzer Stavanger inn”
 1. tove oma sier:

  gildt anne , stå på

 2. tove oma sier:

  Fint bilde

 3. Marianne Arnesen sier:

  Kjempe fin artikkel :)

 4. Marie U sier:

  For en spennende artikkel!