Zetlitz og Seltzer opptrer på UGÅ

27. januar 2012 7:05 av Ida Kristine Søreng 

Med Bertine Zetlitz, Thomas Seltzer og andre store navn på plakaten håper UGÅ-arrangørene at fjorårets suksess gjentar seg.

- Akkurat nå jobber vi med presseslippet, og kan foreløpig friste med tre store arrangementer. Bertine Zetlitz står på scenen lørdag 17. mars, Trygdekontoret med Thomas Seltzer i spissen opptrer følgende onsdag, og fredagen skal Stian Blipp og Grim Moberg holde stand-up show, forklarer styreleder Ida Lindstrøm Dahl.

For å gjenta suksessen fra i fjor må det jobbes. UGÅ 2011 satt igjen med et overskudd på over 100.000 kroner, og fem av ni dager var utsolgt.

- Festivalen i fjor ble en stor slager, og i år ønsker vi å forlenge dette og å spe på med kjekke ting. For oss er det ikke viktig å toppe fjoråret, men å bygge videre på noe som allerede fungerer, sier hun.

Store navn
Store navn som Mike Posner og Dagfinn Lyngbø sto på scenen i fjor. Årets festival skal ikke være noe dårligere. Lindstrøm Dahl og resten av styret jobber iherdig med å få like store, om ikke større navn i år.

- Foreløpig vil vi gå ut med disse tre navnene, men vi vil dryppvis publisere andre bookede artister så snart det er klart. Forhåpentligvis vil alle navnene være klare i midten av februar, sier hun.

Trenger frivillige
UGÅ er Stavangers største studentfestival, og er avhengig av at studentene stiller opp som frivillige. Lindstrøm Dahl håper at suksessen de tidligere årene kan friste publikum til å melde seg.

- Vi håper selvfølgelig at studentene skal sitte igjen med gode konsertopplevelser etter UGÅ. Kanskje ser studentene hvor kult det er å bruke fritida si på et slikt arrangement, og at dette vil øke engasjementet fra de frivillige.

Maria Karethe Nilsen var en av mange festivaldeltakere i fjor, og i år har hun også planer om å hjelpe til bak kulissene.

- Jeg har lenge tenkt på å melde meg som frivillig, men jeg kjenner ingen andre som har gjort det tidligere. Jeg liker det UGÅ står for, og at de prøver å få et mer samlet studentmiljø i Stavanger.

Åpne for dialog
UGÅ har en egen facebookgruppe hvor studenter kan komme med tips til forbedringer og nye idéer. Dette ser Nilsen på som svært positivt.

- Arrangørene prøver å ha et samspill med publikum, noe jeg synes er positivt. Der ber de oss om innspill, og det er flott at de inkluderer oss.

(Toppbilde: Bjarte Hetland)

Stengt for kommentarer.