Kaizers gjør rent bord på Folken

25. januar 2012 7:05 av Marianne Arnesen 

Alle fem konsertene med Kaizers Orchestra i Stavanger ble utsolgt før jul. De andre store navnene må stille seg bakerst i køen på Folken.

– Det er unikt, det tror jeg ingen andre har klart. De har nok et hjemmekjært publikum, forklarer daglig leder ved Folken Tone Christoffersen.

Den kjente hip hop artisten Xzibit spilte på Folken for en liten stund tilbake. Storsalen som rommer rundt 800 mann var bare halvfull da. Nå som Kaizers Orchestra kommer i februar vil den bli fullstappet hele fem ganger.

– Vi har gode kontakter både i Norge og i utlandet, det er derfor vi får muligheten til å ha så store artister her, fortsetter Christoffersen.

Storsalen prydes i hovedsak av kjente artister, mens de mindre lokalene har plass til nykommere som vil prøve seg.

– Vi satser på studentene og derfor er det også viktig for oss å gi nykommerne en sjanse til å vise seg på en scene. Vi har egen booking sjef og et arrangement laget av studenter som kalles «lørdagsgodt» avslutter Christoffersen.

Hovedvekten ligger på sjangeren rock og pop, men det har også vært jazzinnslag på Folken.

En av nykommerne som har vært så heldige å få spilt på Folken 3 ganger er Stavangerbandet «I shot Alice.»

– Vi setter stor pris på å få muligheten til å spille på Folken, forklarer gitarist i bandet Are Midthun.

Folken oppdaget bandet via facebook og avtalte dermed at de skulle spille. De har spilt på den mindre scenen, men også fått muligheten til å spille i storsalen.

- Jeg er nok sikkert på at Folken har hjulpet oss til å bli bedre kjent. Folken er det beste stedet i Norge og veldig kjent, pluss at de som jobber der er veldig flinke, forklarer Midthun.

Her er noen ting å glede seg til videre år: Zanussi 13 (26. januar), Marit Larsen (28. januar), Bluebird Sunday Dance (29. Januar), Larry Carlton Quartet (2.februar), Kaizers Orchestra (6.februar), Talib Kweli (23.februar), In Flames(18.april)

(Toppbilde: Kaizers Orchestra)

Stengt for kommentarer.