Nytt år – bedre liv

19. januar 2012 13:52 av Frida Alexandersen 

Treningslyste trøndere strømmer til tredemøllene.

TRENINGSTID: SATS Trondheim får mange nye medlemmer i januar

Jula er for lengst over, og det nye året er godt i gang. De fleste av oss har vendt tilbake til hverdagen, mange med nyttårsforsetter om et bedre liv. Nyttårsforsetter som å slutte å røyke, spise sunnere, slanke seg og trene er spesielt populære. Sistnevnte merker treningssentrene i Trondheim mye av i årets første måneder.

Økt interesse
Senterleder på SATS i Trondheim, Randi Eriksen, kan ikke oppgi spesifikke tall fra bedriften, men opplyser om at senteret merker en økt pågang etter nyttår.

- Januar er en typisk måned for innmelding. Vi merker at besøkstallet øker, det er mange nye som vil komme i gang med treningen. Samtidig øker også aktiviteten blant gamle medlemmer, sier hun.

Eriksen legger til at når senteret får flere aktive kunder blir det også større pågang på deres personlig trener-tilbud.

Fokus på forbrenning
Også på treningssenteret 3T Midtby’n opplever de høyere besøkstall på denne tiden. Daglig leder Kristian Lyng-Jørgensen kan fortelle at innmeldingsøkningen holder seg gående gjennom februar, og den økte treningsaktiviteten på senteret fortsetter helt til mars.

STRAMMER OPP: Trening med fokus på forbrenning er populært i årets første måneder

- Folk i alle aldre og av begge kjønn melder seg inn på denne tiden av året. Det er likevel en overvekt av kvinner, gjerne i aldersgruppen førti pluss, som ikke trener fast fra før, opplyser han.

Det kan se ut som mange av de som melder seg inn har som mål å stramme inn etter julens utskeielser.

- Trening med forbrenning i fokus er populært nå. Det er stor interesse for Boot Camp-programmet vårt, og personlig trener-tilbudet vårt er populært på denne tiden, så der øker vi også i salg, sier Jørgensen.

Viktig med oppfølging
Like kjent som nyttårsforsettet, er det faktum at det ofte kan vise seg å ikke vare like lenge som man tenkte det skulle. For å forhindre dette jobber SATS aktivt for at folk skal forsette å trene hos dem gjennom hele året.

- Vi har et oppfølgningsprogram for å hjelpe kundene til å holde koken, og det merker vi effekten av, sier Eriksen.

Programmet innebærer at kundene får tett oppfølging av en trener på senteret, og at de ansatte ringer til kundene når de ikke har vært innom for å trene på en stund.

Frister med billig trening
Mange treningssentre opererer med prisavslag rundt nyttår. Melder du deg for eksempel inn på 3T før 1. februar, slipper du innmeldingsgebyr, og sparer inntil 1959 kroner i året. Også på SATS slipper du innmeldingsgebyr, men der må du betale et administrasjonsgebyr på 200 kroner.

Stengt for kommentarer.