Blodig alvor

19. januar 2012 11:52 av Benedikte Svendsen 

Filmstudentene ved Norges Kreative Fagskole landet rundt har fått i oppgave å lage musikkvideo med utgangspunkt i valgfritt band. Det synes de er kult.

Fotograf: Christl Ellingsen

Fotograf: Christl Ellingsen

- Vi gleder oss veldig til denne oppgaven, forteller Andreas. Vi fikk oppgaven allerede første skoledag, og har en måned på å gjøre den ferdig. Det som er spennende med denne oppgaven er at vi for første gang siden vi begynte på NKF må ha opprettet kontakt med en kunde, og samarbeide med kunden om det ferdige produktet, sier Andreas Røslett (19) som er filmstudent i Trondheim.

Hvordan lage en musikkvideo

Oppgaven består i å opprette kontakt med et band, eller artist. De skal spille inn en musikkvideo, hvor de har hatt utgangspunkt i en referansefilmer, «Kongen av Bastøy». Studentene har en måned på å gjøre ferdig prosjektet, og prosjektet må klippes på NKFs klipperom, og gjennomføres på NKFs produksjonsutstyr. Musikkvideoen skal fortelle en historie, i samarbeid med sangen til bandet.

Filmstudentene har tenkt og gå for samme visuelle virkemidler som «Kongen av Bastøy» har, de har tenkt å fange den mørke stemningen i filmen.

Blodig alvor

Gruppa hans har valgt å jobbe med bandet Blodig alvor, et punkrock-band fra Ålesund.

Fotograf: Christl Ellingsen

Fotograf: Christl Ellingsen

Andreas Rørslett (19) er en av filmelevene ved NKF som skal spille inn musikkvideo. Andreas har ansvar for regissering, Sebastian Moldfjord (20) er produsent, Jakob Anderson (20) for foto, og Jeanette Gravdahl (19) for scenografi.

Hvordan gikk dere frem da dere fikk oppgaven?

- Noen av oss kjente medlemmene i bandet fra før av, så valget falt lett på bandet. Så fort vi fikk opprettet samarbeid med bandet var vi i gang med ideer, og planlegging av innspilling. Hittil er vi bare i startfasen, men vi gleder oss til å komme i gang. Vi har samarbeidet veldig godt hittil, og vi har ikke møtt på noen store problemer.

Fremover skal filmstudentene og bandet møtes for å planlegge, å filme. De har planlagt og bruke 3 dager på å filme musikkvideoen, og om de må skal de bruke helga.

Sangen de skal spille inn heter «start en revolusjon»

- Det er en morsom og kul oppgave, vi håper at vi finner de statistene vi trenger og ikke minst får et bra sluttresultat, som alle parter er fornøyd med.

Stengt for kommentarer.