Berussende stemning

18. januar 2012 16:02 av Leni Hanshaugen 

Nord-Østerdalsrussen 2012 er godt fornøyde med sin revy ”En berussende revy fra A-Å”.


2012 er året 93-kullet er russ. Ved Nord-Østerdal VGS på Tynset er russen godt i gang med sin revy, og har allerede hatt to av fem forestillinger. Det har gått etter planen og tilbakemeldingene har vært gode, både fra publikum og lokalaviser.

Revyen handler om en gutt som heter ”Pej Ejik” (som ikke klarer å uttale ”R”). Han har en blogg, hvor han skriver om pokémon og søket etter en kjæreste. Noe av det russen var mest opptatt av, var å ha en tydelig rød tråd gjennom hele revyen. Dette mener russeprest Stine Grotdal Brænd (18) at de har klart.

- Vi brukte fjorårets russerevy som inspirasjon til å lage en helhetlig historie ut av vår revy. Alle sketsjene er dramatiserte gjenfortellinger av blogginnleggene til Per Erik, sier hun.

Satt sammen til en helhet

Hun syns har det morsomste med revyprosessen var da de fikk satt sammen sketsjene, og begynte å øve på dem. For å hjelpe dem med produseringen, fikk revysjefene Gard Sagbakken og Vemund Trøan Sundt med seg Heidi Hagesveen Hagen. Hun har utdannet seg innen drama, musikk og teater, og har derfor mye erfaring.

- Vi fikk se ideene våre bli satt sammen til en helhet, noe som var spennende, sier Brænd.

- Hvilke problemer møtte dere på underveis?

- Vi hadde en ganske treg oppstart, på grunn av varierende oppmøte på skrivemøtene, men da vi kom i gang gikk det overraskende greit.

Tre roller

Til tross for at revyen inneholder noen interne sketsjer, mener hun den passer for alle som ønsker seg en god latter. Folk vil merke hvor morsomt russen har det, både med sang, dans og skuespill. Med tre relativt store roller, får Stine mye scenetid.

- Jeg spiller i tre forskjellige sketsjer. Det syns jeg har vært ypperlig, sier hun.

- Hva vil du si til dem som vurderer å se revyen deres?

- Dere vil absolutt ikke bli skuffet. Kom og lag stemning!

Stengt for kommentarer.