- Det gjør ingenting at jeg er mørkhudet, fordi jeg er som alle andre

18. januar 2012 13:44 av Andrea Hustad 

Da Plumbo mottok Spellemannspris for årets låt, ble det en kort feiring for bandet. Plumbo-vokalist Lars Blokkhus spøkte om hudfargen til Madcon-duoen Tshawe og Yosef med å kalle dem “mokkamann”, og det falt ikke i god jord. I etterkant har det vært ulike meninger om det er ille å si mokkamann.

”Sandra”(19) kommer fra en liten bygd i Møre og Romsdal. Hun er adoptert og kommer opprinnelig fra India. Hennes mørke hud gjorde at hun skilte seg litt ut fra de andre da hun var yngre. Hun mener at både Madcon og Plumbo oppførte seg litt dumt under årets Spellemannspris.
- Jeg synes at Madcon overreagerte, men det er likevel ikke greit av Plumbo å si slikt. Det er jo faktisk noen som tar seg nær av sånt.  Folk er trossalt forskjellige, noen tar slike kommentarer som spøk, andre ikke.
Sandra er likevel tydelig på at hun synes det Plumbo sa til Tshawe og Yosef var lite respekterende.

Mediahysteri

Bare sekunder etter Plumbo-vokalist Lars Blokkhus sin uttalelse var både Twitter og Facebook full av kommentarer angående saken. Nettavisene, papiravisene og tv har fulgt feiden med argusøyne. Dette synes Sandra har gjort saken enda verre.
- Denne saken ble blåst opp av mediene. Som sagt, så synes jeg det ikke er greit å si noe slikt, men media gjorde det til noe større enn det det var.

Indisk mat

Sandra sier hun ikke ville tatt seg nær av spøken i den sammenheng som Tshawe og Yosef var i.
- Jeg tar meg ikke så lett nær av ting, så jeg tror jeg ville tatt det som en spøk. Mine venner bruker å spøke om at jeg spiser indisk mat på juleaften. Det er jo bare på gøy.
Hun sier at hun tok seg mer nær av erting da hun var mindre.
- Nå har jeg mer selvtillit og det gjør det enklere for meg å snakke om det og å være mer åpen. Det har bare blitt bedre. Det har vist for meg at det gjør ingenting at jeg er mørkhudet, fordi jeg er som alle andre.

Stengt for kommentarer.