Den ubehagelige magefølelsen

11. januar 2012 11:37 av Helle Øverhaug 

Du smiler fornøyd til deg selv. Første treningsøkt er gjennomført, og du kan fint krysse av første dag i treningsdagboka. Du skriver også et smilefjes bak for å understreke den gode følelsen du har innvendig. Kroppen føles sunn og frisk, og tanken på at dette året blir mye sprekere enn det forrige, drar opp motivasjonen enda et hakk.

Foto: Lululemon Athletica

Det er også stopp med sjokoladespising, brusdrikking, snusing, og du skal hvert fall ikke drikke alkohol på mange uker. Følelsen av at dagen snart er over, og alle nyttårsforsetter er holdt til punkt og prikke, den er herlig. Den er uovervinnelig.

Andre dag går like strålende som den første, det samme gjør den tredje. Den fjerde føles også lik. Den femte går kanskje ikke like bra, men du tenker at du har vært så flink at du fortjener en liten pause. Eller kanskje en liten sjokoladebit?

Sofaen er ekstra myk og innbydende den sjette dagen, og du ligger og tenker på bursdagsfesten til venninna di som er om to dager. Du må jo drikke, du vil ikke føle deg utafor og teit. Men det går bra, du har jo holdt nyttårsforsettene dine hele denne uken, det må da kunne feires? Du tar opp snusboksen du kjøpte i dag, og tenker at dette er helt klart den siste boksen. Det kjennes et øyeblikk ut som om magen knyter seg. Var det noe du spiste til middag? Det går fort over, og du skyver den ubehagelige følelsen unna med et lite ”pøsj”.

Det er åttende dag og mandag. Mandager er slitsomme. Etter skolen er det rett hjem og legge seg på sofaen. Du har allerede glemt hva det var du holdt på med sist uke. Den berusende smaken av Cola er det eneste som opptar deg i øyeblikket. Idet du setter den ned, kommer den ubehagelige magefølelsen tilbake. Denne gangen bare som et lite stikk. Den har vært der i noen dager nå. Kanskje du skal gå til legen og få sjekket det? Men den har tross alt blitt bedre. Det går nok over snart.

Dager, uker og måneder har gått og den ubehagelige magefølelsen er for lengst glemt. Sofaen har blitt en god og trofast venn igjen. Du er blakk, og angrer kanskje litt på at du brukte de siste pengene dine på sjokolade i går.

Du leter etter spor av mynter i lommeboken. Men hva er dette? Hm, dette kortet kan du ikke huske å ha brukt noe særlig. S.A.T.S. står det på kortet. En merkelig, og nesten kjent følelse inntar kroppen. Du putter kortet ned i nærmeste skuff før følelsen rekker å overta kroppen helt.

Så er det nyttårsaften igjen. Neste år står for tur, og du tenker på hvor fint og flott det nye året skal bli. Du skal bli sprek og sunn. Bort med alle dårlige vaner. Du løfter hodet og ser opp mot himmelen i det nyttårsforsettene dine nok en gang blir undertegnet med champagne og fyrverkeri.

Stengt for kommentarer.