Hvem er du på Facebook?

16. januar 2012 11:00 av Cathrine Skogheim 

Flere og flere av oss har brukerkonto på Facebook. De fleste kan settes inn i en brukerkategori, avhengig av hva du skriver og deler. Føler du deg truffet?

Treningsnarkomanen. Hver gang du er på trening, sjekker du inn på treningssenteret på Facebook-appen på mobiltelefonen, etterfulgt av statuser som ”Nå skal jeg spinne!” eller ”Førstemann på treningssenteret i dag, nå blir det en lang morgentrening – klokka er jo tross alt bare seks!”. Dette etterfølges selvfølgelig med statuser av slaget ”Herlig treningsøkt!”.

Gravide. Er du gravid og på Facebook? Da legger du gjerne ut i det vide og det bedre om graviditeten. Du poster statuser om morgenkvalme, innkjøp av barneklær og barnevogn og hvor fantastisk det er å være gravid. Ingen gravid Facebook-bruker er den samme uten bilder av klær, bilder av barnerommet og ukentlige bilder av den voksende magen.

Småbarnsforeldre. Etter ni måneder med gravidstatuser kommer barnet, og det er da småbarnsmødrene blir varm i trøya på nett. Det postes utallige statuser av typen ”Har verdens beste sønn, han har sovet hele natten lang ♥”, og ”Den fine lille jenta mi har holdt oss våken i hele natt…. trøtt.no!!”. Det postes også, ikke minst, hundrevis av bilder av gulpende, glisende babyer.

Sier du A, men ikke B? Føler du det evige behovet for oppmerksomhet? Behovet for at noen skal bry seg om deg? Med statuser som ”Skjønner ikke hva som feiler folk! Nok er nok. Dette orker jeg ikke mer.” og ”Vet rett og slett ikke hva jeg skal tro…” kommer oppmerksomheten susende i form av spørrende kommentarer. Kommentarene svarer du selvfølgelig ikke på.

Den flinke som deler alt. Du deler alt du foretar deg gjennom dagen, godt fordelt på mange statuser. Noen ganger samles informasjonen i en status, som ofte lyder slik: ”Tidlig oppe og på treningsstudioet i dag. Hadde en effektiv dag på jobb, og fortsatte med effektiviteten i form av husvask når jeg kom hjem. Nå er det brus og familiekos i sofakroken :-) Herlig!

Kjæresten. Har du en kjæreste du elsker over alt på jord? Da passer du inn her. Du er klissete, bruker haugevis av hjerter og skriver alltid om kjæresten – enten dere har vært sammen i en uke eller i ett år. Statusene er fulle av kyss og klemmer, som ”Savner gutten min masse… Gleder meg til jeg får se ham igjen ♥♥♥”.
Så, hvem er du på Facebook?

Stengt for kommentarer.