Blodig vampyrbryllup på Bergen Kino

15. november 2011 9:36 av Lina Vinje 

Twilight-feberen inntar Bergen for fjerde gang når Breaking Dawn Del 1 har premiere natt til fredag.

Pressefoto: Bergen Kino

Historien om Bella Swan, vampyr-kjæresten Edward Cullen, og varulv-vennen Jacob Black har siden 2005 forført millioner av mennesker over hele verden. Over 70 000 bergensere har sett filmatiseringen av de tre første bøkene i Twilight-serien på Bergen Kino, og når den fjerde filmen har premiere inviteres det til bryllupsfeiring. I den siste boken i vampyrserien fra amerikaneren Stephenie Meyer, som har blitt delt opp i to filmer, gifter nemlig de to hovedkarakterene seg.

- Vi oppfordrer både våre ansatte og fansen til å kle seg ut, forteller markedskonsulent ved Bergen Kino, Harald Sejersted.

De venter mange ”hardcore” Twilight-tilhengere, og med få billetter igjen, anbefaler Sejersted å kjappe seg hvis flere vil ha med seg førpremieren og premieren.

- Vi har bare 50 billetter igjen til førpremieren, så det er stor pågang.

Twiday

Selve premieren er natt til fredag 18. november, men de mest ivrige bergenserne kan allerede natt til torsdag se førpremieren av filmen. Bergen Kino arrangerer da Twilight Twiday, hvor de tre første filmene i serien vises i kronologisk rekkefølge før Breaking Dawn Del 1 blir vist ett minutt etter tolv. Johanna Andersson er en av dem som har skaffet seg billett.

- Jeg skal på forhåndsvisningen og gleder meg veldig. Jeg har lest bøkene flere ganger, og kan alle replikkene fra filmene.

Marita Rutledal er også over gjennomsnittet spent på den nye filmen. Hun skal ikke på premieren, men skal se den så fort hun får anledning sammen med seks venninner.

- Jeg er kjempestor fan av serien, og jeg har store forventninger. Det er ikke sånn at jeg hyler når Edward Cullen eller Jacob Black entrer lerretet, men jeg har lest alle bøkene og eier alle filmene. Jeg har sett dem en million ganger, og da overdriver jeg ikke egentlig så veldig mye.

Twihards

Filmene har til sammen brakt inn nesten to milliarder kroner på verdensbasis, og gjort skuespillerne i filmen til superkjendiser over natten. De mest seriøse tilhengerne av serien har fått kallenavnet Twihards, men hva er det egentlig som gjør serien så populær?

- Jeg tror historien er så populær fordi den er uoppnåelig. Ikke bare får Bella drømmeprinsen sin, men hun trer inn i en verden full av farer og spenning. Unge jenter lengter etter den overnaturlige, fantastiske Edward Cullen, og jeg tror mange ønsker seg Bellas liv. De som ser på kan lett forestille seg selv som Bella sammen med Edward, forklarer Rutledal.

Andersson er enig.

- Det er lett å identifisere seg med Bella. Vi husker alle vår første kjæreste og hvordan alle følelser var så intense. Historien er tidløs og appellerer til folk i alle aldre.

Team Edward og Team Jacob

Fansen er svært dedikert og elsker historien, men deler seg i to i ett lite, men viktig spørsmål. Det er de som vil at Bella skal være sammen med vampyren Edward, og de som vil at hun skal ende opp med varulven Jacob. Andersson og Rutledal befinner seg her på to forskjellige lag.

- Det kommer nok ikke som noen overraskelse at jeg er på Team Edward. De fleste er det, ler Andersson.

- Og jeg er helt klart Team Jacob, avslutter Rutledal.

Stengt for kommentarer.