Høstregn og høstkos på høstmarked


3. november 2011 13:19 av Rikke Emilie Jeppsson 

Gummistøvler på betonggulv, våte regnjakker på stolene og paraplyer lent mot veggen. Årets tredje sesong i fullt utspring – ute i alle fall.

Foto: Christian Kolstad

I de gamle bygningene på Tou Scene i Stavanger sentrum har ivrige, fremmøtte sjeler fortumlet seg inn gjennom dører, opp trapper, ned trapper og inn i hjertet av dagens gatefest i øst. Det banker og pulserer.

To av gjestene er venneparet Angela Haug og Markus Ljungquist. De er begge tilflyttet fra Oslo og mener dette er et bra opplegg som burde vært arrangert oftere.

-    Utrolig koselig med marked! Det minner meg om Blå og gode søndager der, smiler Angela som selv har vokst opp i hovedstaden.

-    Jeg liker det kjempegodt, det burde vært minst en gang i måneden, nikker Markus.

Krimskrams
Inne i hallen har 32 utstillere boltret seg ned ved bord og pent lagt fram det de vil vi skal se. Luften er tykk av damp fra vått hår og varm fra kaffeluktende utpust. Menneskene bak bordene selger alt fra LP-er til polkadottete sykkelseter, utvalget er mildt sagt bredt.

Dottiestan
Hege Hervik er Stavangers egne polkadottdronning. Hun designer og syr selv handlenett, tøydukker og sykkelseter – alle med prikker på.

- Det har vært bra med folk her i dag, nå har jeg bare ett sykkelsete igjen. Flaks for meg at det regnet i dag og alle vil ha tørre stumper, ler Hervik.

På bordet hennes ligger det øreringer, kirsebær-kjærlighet-på-pinne og alskens ting du ikke visste at du trengte.

- Mitt neste prosjekt er å få opp en web-side, eller en blogg. Men jeg skjønner jo ingenting av det datagreiene. Navnet er bestemt og det kommer fra polkadotter og by – Dottiestan, sier hun.

Oslo til Stavanger

Katrine Lilleland på høstmarkedet

Ideen bak høstmarkedet er det blant annet programsjefen på Tou, Katrine Lilleland, som står bak. Da hun og mannen flyttet tilbake fra Oslo savnet de markedene og opplevelsen rundt det. Det var da lysten til å starte opp noe lignende i Stavanger kom.

-    Det var trist at vi ikke lenger skulle få ta del i slike tiltak. I Oslo har de ofte søndagsmarked på blant annet et sted som heter Blå.

Lilleland forteller at de tidligere har prøvd å arrangere det hver helg, men nå har landet på fire ganger i året.

-    Det virker som om det er mest populært med et til hver årstid, så nå gleder vi oss til julemarkedet, smiler hun lurt.

Kul tur
Det er kunst på veggene, klistremerker på telysene og brosjyrer samt flyers liggende overalt. Det er ikke til å unngå å føle seg hjemme på et sted som dette på en dag som denne. Alle smiler og snakker med hverandre. Hilsener og klemmer deles ut, mens barna leker – harmoni.

-    Målet er å åpne dørene og senke terskelen for at folk skal komme hit. Vi har et såpass bredt tilbud at alle burde finne noe de liker, så her er det bare å sjekke programmet, oppfordrer Lilleland.

www.touscene.com

Stengt for kommentarer.