Søsken bak teppet

4. februar 2009 13:00 av Kristoffer A. Skinlo 

Årets Langhaugenrevy blir en spesiell opplevelse for to av skuespillerne. Patrick (19) og Rebekka de Souza Tuntland (16) er nemlig søsken.

de-souzas

Rebekka og Patrick er godt fonøyd med premiereforestillingen: - Det gikk over all forventning!

Patrick går det tredje og siste året ved skolen, mens lillesøster Rebekka går førsteåret. Det er likevel ikke første gang de står på scenen sammen. 

– Vi gikk et år i teaterklubb sammen, men det ble bare rot. Vi var sikkert elleve og ni år, og var i den verste kranglealderen, mimrer Patrick. 

Det er åttende gangen Langhaugen videregående setter opp revy, og årets forestilling går under navnet Kom bak teppet. Med sine tre år på baken, er Patrick allerede for en veteran å regne og er derfor årets skuespillersjef. Han anbefaler også sin søster å fortsette i revyen etter han selv går ut. 

– Hun bør ta andreåret i revyen. Det er en god erfaring, og det spriter jo opp en ellers så monoton skolehverdag. Om hun takler et tredje år får vi se på, sier han. 

Skuespillerblod
I årets revy er det ni skuespillere, godt fordelt på kjønn og klassetrinn. Som skuespillersjef var Patrick dommer på auditionen som ble holdt i forkant av forestillingene. Han legger ikke skjul på at synes Rebekka er dyktig i det hun driver med. 

– Jeg satt selv i dommerpanelet, men jeg meldte meg inhabil da Rebekka skulle inn. Jeg ba de andre dommerne ta en avgjørelse, men også de digget henne, forteller en stolt storebror. 

– Det ligger i blodet til de Souza-familien å stå på scenen. Patrick har alltid vært veldig flink skuespiller. Jeg har lyst å følge hans fotspor, men jeg føler jeg har mye å leve opp til, sier Rebekka.

Ikke søsken på scenen
Begge påpeker at de først og fremst ser på hverandre som medskuespillere når de står på scenen. 

– På scenen tenker jeg ikke så veldig på henne som søster, men bak teppet er vi søsken igjen, ler Patrick, vel vitende om ordspillet. 

– Men i en av sketsjene spiller vi jo bror og søster, så da blir jo situasjonen litt annerledes, skyter Rebekka inn. 

Søskenparet sier de har et godt forhold som ikke har blitt verre under revyen. Men de har et litt forskjellig svar når de blir spurt om de har kranglet på settet. Patrick mener det hele har gått smertefritt og sier de tar familiekonfliktene hjemme i stedet. Rebekka er ikke helt enig.

– Jeg må innrømme det har blitt litt krangling de siste ukene. Det må bli slik når man er såpass mye sammen. Det er litt rart, for han er tross alt skuespillersjef, og vet hva han gjør. Jeg kan vinne noen diskusjoner hjemme, men har måttet godta at det faktisk er han som er sjefen under revyen.

Rebekka forteller også at de andre har hatt glede av å ha med et søskenpar i gjengen.

– Vi avslører mange sannheter om hverandre, ler hun. 

Revyen spilles i aulaen på Langhaugen skole, og går hver dag til og med lørdag 7. februar fra klokken 19:00.

Comments

En kommentar to “Søsken bak teppet”