Latterlig dressdrama

23. september 2011 20:39 av Mona Knudsen 

«Suits» er kanskje ikke serien for deg som søker en dypere mening i livet. Men serien som i sommer har tatt USA med storm gir oss hverdagsslitere underholdning i massevis.

I det han løper fra politiet ramler han tilfeldigvis inn i et jobbintervju, med en koffert full av hasj. Intervjuet er for en jobb i New Yorks mest prestisjefylte advokatbyrå «Pearson Hardman». Heldigvis er Mike uvanlig smart, og har fotografisk minne, så etter litt oppklaring får han jobb som advokatfullmektig for superadvokat, Harvey Specter. Dessverre har ikke Mike studert ved Harvard, noe som er et krav for å få jobben, men det forblir Harvey og Mikes hemmelighet. Enn så lenge.

Sånn starter den 90 minutter lange premiereepisoden av «Suits».
Et barnslig scenario, men også svært morsomt. Handlingen tar i hovedsak sted i advokatfirmaet Pearson Hardman. Mike, spilt av Patrick J. Adams, har rollen som den snille, intelligente unggutten som vil la rettferdigheten seire. Han er høyrehånden til den kjekke og suksessfulle advokaten Harvey Specter, spilt av Gabriel Macht. Innenfor de fire veggene til Pearson Harvey utspiller det seg et konstant drama. Harveys antagonist, advokat Louis Litt (Rick Hoffman), beveger seg som en slimål rundt kontorene og lager kvalm, mens den søte Rachel Zane (Meghan Markle) statig kommer en famlende Mike til unnsetning.

Forutsigbart
Det ligger hele tiden en spenning i at Mike kan bli avslørt som en ”college dropout”, og flere personer fra hans fortid truer med å avsløre han. Men med Harveys beskyttende hånd kommer Mike seg alltid ut av knipa i slutten av de 42 minutter lange episodene. Alle karakterene i serien har en tydelig profil, og er svært forutsigbare. Handlingen er enkel, det virker bestandig som om advokatene må gi opp, men det er alltid et lite hint som får advokatene til å finne en løsning på saken. Det er nettopp denne ”happy endingen” som gjør serien så enkel og tilfredsstillende. Selvfølgelig sammen med Mikes raske og tidsriktige replikker. Selv om hovedrolle innehaverne tidligere kun har hatt mindre roller i filmer og serier gjør de en god jobb i serien. For ikke å glemme Sara Rafferty som spiller Harveys assistent, Donna. Hun redder enhver situasjon.
Serien kan med sine fine dresser og samtidige ”hipsterhumor” ligne litt på «Dirty Sexy Money», som etter kun en sesong ble avlivet av «ABC». Heldigvis har «Suits» allerede fått lov til å lage 16 nye episoder til sin andre sesong.
På tross av forutsigbar handling gir «Suits» god underholdning i massevis. Når det er så mye drama i den virkelige verden er det deilig å kunne le litt med både Adams og Macht.
Vi får bare håper serien snart blir sendt i Norge. Enn så lenge har vi Pirat Bay.
Tittel: Suits
Manus: Aaron Korsh.
Medvirkende: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Gina Torres.
Produsenter: Doug Liman, David Bartis, Gene Klein.
Produsert av: Universal Cable Productions, Hypnotic.
Sendes i USA på: USA network.
Sesong: 1, episoder 12.

YouTube Preview Image

Stengt for kommentarer.