Et slag i hjertet

22. september 2011 16:08 av Rikke Emilie Jeppsson 

Roar Kjølv Jenssen kjører løpet fullt ut i ringen med regissør Torfinn Nag som sin sekundant, og går i en kamp som slår knockout på publikum.

Vi sitter på en måte i Team Klemetsens garderobe, i den intime og mørke kjellerscenen på Rogaland Teater, scenen kun opplyst av en blå lampe. Det er bygget en halv boksering på scenen og tittelbeltene ligger på gulvet. I den andre enden står det et gitarstativ og mikrofon. Bjellene ringer – it is on.

Aldri kaste inn håndkleet
Kampen som utspiller seg på scenen er Team Klemetsens kamp mot systemet og deres evinnelige tro på å gå sine egne veier.

- Pappa, hvor lenge skal jeg slå på dekket med balltreet?

Kjølv Jenssen på scenen under Fighterhjerte

Foto: Rogaland Teater


- Til du er helt ferdig, og så tar du en runde til.

John ”Big John” Klemetsen var sønnens boksetrener og manager. I tillegg var han en musiker som slet med egne farskomplekser og ønsket dermed å gjøre alt for sin familie.

Kampen mot verden
Dette er historien om en far og en sønn som kjemper side om side både for seg selv og sammen. De er uslåelige og ser på verden som sin tumleplass. Troen. Håpet. Blodet. Slitet. Slagene.

Slagene under beltestedet fra pressen og fra forbundet. Kampen mot vekten, kampen mot motstanderen og kampen om å vinne –  både godkjennelse og tittelbelter.

- Det er ingen sølvmedaljer i boksing. Vinner du ikke, har du tapt.

Livet i og bak idretten
Det er en opplevelse av de sjeldne å se en skuespiller forføre, engasjere og underholde et publikum på denne måten. Kjølv Jenssen har virkelig levd seg inn i deres historie og vet tydelig hva han snakker om. Vi får vite om et teams oppturer og nedturer, vi blør, svetter og gråter med.

Det kunne fort blitt pinlig å synge med på kjente sanger, bli dratt opp fra et publikumssete for å bli vist slagkombinasjoner på, men denne skuespilleren er konge og han eier hele kongeriket.

Hanskene av for et ustoppelig Fighterhjerte. Trampeklapp og snufs. Heia!

Sjekk ut Rogaland Teaters program her!

Stengt for kommentarer.